Jdi na obsah Jdi na menu
 


Skrytý vesmír

20. 1. 2009
ObrazekNáš mozek není přizpůsobený na poznání celého světa, který nás obklopuje. Jeho hlavním úkolem je zabezpečit našemu organismu přežití. Cokoli vnímáme našim sluchem, je pouze zlomkem akustických vln existujích ve vesmíru. Všechyn zvuky nižší než 16 hertzů a vyšší než 22 hertzů neslyšíme.

 Zrak dokáže vnímat pouze svtělené vlny v malém rozsahu jejich délky (mezi 0,00036 a 0,00078 milimetru). To znamená, že většina vesmíru je pro nás neslyšitelná a neviditelná. Stačí však změnit délku světelných vln o tisicinu milimetru, abychom spatřili neobyčejnou, nám neznámou planetu barev.

Hmat máme tak primitivní, že sotva cítíme několik procent podnětů.

Klícka našich ohraničených smyslů nám neumožňuje poznat a vidět skutečnou povahu světa, který nás obklopuje.

Indiáni říkají, že mají čtrnáct smyslů, zatímco "bílí" pouze pět. Také mnohé citlivé osoby vnímají auru, energetický obal obklopující živé organismy, kterou většina lidí nevidí.

zdroj: cestydusi.cz

K tomu já můžu dodat, že to co nemůžeme vnímat smysly, s tím nám pomáhá věda. Již na začátku 20.stol. dva vědci Einstein a deSutter definovali pomocí matematických modelů náš vesmír jako vesmír téměř rovnovážný, mírně se rozpínající s konstantní rychlostí rozpínání. A kromě toho, jako vesmír, v němž je všechno relativní, tedy vteřinu od vteřiny též proměnné.

V pozdějších letech řada dalších vědců navazovala na jejích výpočty. A tak vznikly vzorce a metody, které spolehlivě dokáží vypočítávat matematické funkce a modely ve vícedimenzionálních prostorech. Moje kamarádka, která studuje vysokou matematickou se běžně na několik zkoušek učila výpočty v 5D i 6D . Mě jedině trošku zaráží, že ty vědce přitom nenapadlo, že tím matematicko-fyzikálně dokázali existenci vícedimenzionálních rozměrů.

Ale to koneckonců není všechno. Trvalo jim další desetiletí, než přišli s teorií velkého třesku a s tím, že stáří našeho vesmíru se zřejmě pohybuje okolo čísla 13mld let. A tím bylo hotovo. V domění, že tím vyvrátili existenci Boha a biblických andělů, zapomněli se ptát, co vlastně vůbec způsobilo vznik našeho vesmíru.

Mno něco přece muselo být před tím Velkým Bumm!

Pravda je, že na jednu stranu popsali základní znaky našeho vesmíru, ale zapomněli, že uvnitř něho je spousta objektů, které popsat stále ještě nedokážeme. A jen tak jednoduše to ani nepůjde. Například černé díry, místa s tak enormní gravitací, že do sebe vsakují všechno a dokonce i světlo jim neunikne. Nebo kvasary, to jsou naopak enormní zdroje světla, místa, která ačkoli jsou veliká zhruba jen jako hvězdy, vyzařují tolik světla jako celé galaxie.

Nepřipomíná vám to něco?

Tak dále náš vesmír obsahuje kromě světelného elektromagnetického záření i mnoho hmotných objektů, které nejsou osvícené světlem a tak vytváří tzv. temnou hmotu. Podle poměru temné hmoty a elektromagnetického záření se bude odvíjet jeho budoucnost.... Neboli budoucnost vesmíru záleží na poměru světla a tmy. Bude-li více tmy, ve vesmíru jednou převládne gravitace a on se zpětně smrští do minibodu, ze kterého vzešel. Převládne-li světlo, vesmír se bude dál a dál rozšiřovat až do nekonečna. Stále vám to ještě nic nepřipomíná?

Nemyslíte, že by bylo nejlepší, kdyby zavládla rovnováha mezi světlem a tmou? Pravdou je, že tu ta roznováha je, neboť náš vesmír je jen mírně posunutý víc ke světlu a proto se rozpíná, ale zatím celkem konstantně a nijak výrazně.

Tak jak můžou vědci vůbec tvrdit, že tu neexistuje duchovno, když náš vesmír sám, je třírozměrným obrazem duchovního světa?

Na jednu stranu dlouhá léta počítají matematické příklady ve více-D, na druhou stranu, když byste se pokusili někomu z nich povědět, že rosteme a blížíme se 5D, pošle vás k psychyatrovi.

Na jednu stranu  prosazují princip, kdy náš vesmír vznikl z něčeho a každému trochu chytrému člověku je jasné, že v něm absolutně nic není udělano náhodně, protože vše funguje se zarážející přesností, ale na straně druhé, zkuste někomu naznačit, že byl náš vesmír někým zvnějšku vytvořen.

Na jednu stranu exituje řada teorií, které operují běžně s paralelními vesmíry, ale koho by napadlo, že v oněch paralelních vesmírech můžou také existovat bytosti a to kulturně vyspělejší nežli my. A že ty bytosti s námi můžou být v nějakém kontaktu ... a že nám můžou pomáhat ... a naopak, že my sami podle svých schopností můžeme vytvářet řadu dalších míst, paralelních s naším vesmírem.

Na jednu stranu lidé klidně uznají, že je věděcky dokázáno, že prostor i čas obsahují sami o sobě obrovské množství energie. Říká se tomu bodová energie a byly s ní skutečně prováděny pokusy. Na druhou stranu však, když začnete snít a vytvoříte dílo, rodiče spoustu z vás tlučou po hlavě, že je to bláznovství a hloupost a že se máte soustředit jen na to, co je. Neuvědomují si už, že samotná energie myšlenek je velice silná a dokáže vám pomáhat právě v tom každodenním životě.

Pravdou je, že si každý žijeme ve světě, který si sami vytváříme pomocí svých myšlenek a činů a teprve naše světy společně vytvářejí tento svět, kterému říkáme reálný. Není to tak, že by on existoval jako konstanta a my v něm jen pluli. My ho vytváříme jako jedno společné dílo nás všech, stejně tak jako celý tento vesmír. A je jen na nás, jaký další společný sen si vytvoříme a jaký další vesmír z toho vzejde. O tom je ten růst do vyšších Déček, nemyslíte?

Mějte se hezky!! Čus!!

náš svět (Christi, 21. 05. 2008 13:46)

Nejkrásnější je ten poslední odstavec - každý žije ve svém světě, který je odrazem jeho myšlenek a společně žijeme v propojení těchto jednotlivých vesmírů..
Na tomto principu je dle mého názoru vytvořena tzv.Nová Země - místo mimo čas a prostor, propojení konkrétních Vesmírů lidí, kteří po ní touží a svými myšlenkami, představami, obrazy, sny tuto Novou Zemi vytvářejí. Jenom na nich - na nás - je, jak dokonalá a nádherná tato Země, tento nový svět bude. Každý přispěje svojí troškou do mlýna, každý dá svým nejkrásnějším přáním energii a vyšle je na cestu utváření Nové Země. A pak všichni, kteří se této radostiplné, inspirativní a tvůrčí práce účastnili, budou společně v této Zemi žít a pomáhat i ostatním, aby i jejich oči byly schopny spatřit tu krásu.
Občas se musím pousmát, když se s někým bavím - žijeme třebas i vedle sebe, zažíváme podobné věci, ale jako by jsme žili v naprosto oddělených světech, v odlišných realitách. A to je přesně to, o čem mluvím - jen myšlenky, náš náhled na svět nám vytváří naši každodenní realitu a náš malý Vesmír.
Kéž každý jednou pochopí tuto jednoduchou věc a uchopí svůj svět a svůj život do svých rukou...

díky za pramínek moudrosti (Julie, 21. 05. 2008 08:12)

Opět děkuji za slova jako perly. Jsi pro nás, kteří
jsme omezeni šesti smysly, světýlko i brýle a pomáháš nám lépe vidět. Moc za to děkuji a věřím,
že jsou andělé, kteří pomohou andílkovi nést jeho
osud. Ze srdce přeju hodně síly na Tvé cestě. S láskou Julie

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář