Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vědci konečně objevili, že lidské tělo září

19. 2. 2010

Charles Q. Choi, speciálně pro LiveScience

22. července 2009

Lidské tělo doslova září, emituje viditelné světlo v extrémně malém množství na úrovních, které rostou a klesají během dne, jak nyní odhalili vědci.

Minulý výzkum prokázal, že tělo emituje viditelné světlo, 1000x méně intenzivní, než úroveň, na kterou je naše neozbrojené oko citlivé. V podstatě prakticky všechny živé bytosti emitují velmi slabé světlo, o kterém se věří, že je vedlejším produktem biochemických reakcí zahrnujících volné radikály.

(Toto viditelné světlo se liší od infračerveného záření – neviditelné formy světla – které pochází z tělesného tepla).

Aby se o tomto slabém viditelném světle dozvěděli více, vědci v Japonsku použili mimořádně citlivé kamery schopné detekovat jediný foton. Před kamery bylo postaveno v naprosté tmě ve světlotěsných místnostech pět mužských dvacátníků s obnaženou hrudí na dobu 20 minut, každé tři hodiny v době 10 dopoledne a 10 večer, po dobu tří dnů.

Výzkumníci zjistili, že tělesná záře během dne roste a klesá, kdy nejníže je v 10 dopoledne a vrcholí ve 4 odpoledne, načež pak postupně klesá. Toto zjištění naznačuje, že toto světelné vyzařování je spojeno s našimi tělesnými hodinami, s největší pravděpodobností jako důsledek toho, jak naše metabolické rytmy během dne fluktuují.

Obličeje zářily více než zbytek těla. Může to být proto, že obličej je oproti zbytku těla více opálený, protože je více vystaven slunci – pigment pod pokožkou, melanin, obsahuje fluorescentní složky, které mohou zvyšovat nepatrnou produkci světla tělem.

Protože toto slabé světlo souvisí s metabolismem těla, toto zjištění naznačuje, že kamery, které dokážou „vidět“ slabé emise, by mohly pomoct při identifikaci zdravotního stavu, řekl výzkumník Hitoshi Okamura, biolog na japonské univerzitě v Kjótu.

„Pokud dokážete vidět záři tělesného povrchu, můžete vidět stav celého těla,“ řekl výzkumník Masaki Kobajaši, specialista na biomedicínskou fotoniku na Institutu technologie Tohoku v japonském Sendai.
Vědci svá zjištění podrobně popsali v internetovém časopise PloS ONE 16. července.

 


Názorná ilustrace experimentu, který zjistil, že lidské tělo, obzvláště obličej, vyzařuje viditelné světlo v malém množství, které se během dne liší. B je jeden ze zkušebních subjektů. Ostatní obrázky ukazují slabé emise viditelného světla za naprostého zatemnění. Graf odpovídá obrázkům a ukazuje, jak se vyzařování během dne liší. Poslední obrázek (I) je infračervené zobrazení subjektu a ukazuje tepelné vyzařování. Univerzita Kjóto; Institut technologie Tohoku; PLoS ONE.

Zdroj translation OSUD.cz 2010

Pozn. jm: „Pokud dokážete vidět záři tělesného povrchu, můžete vidět stav celého těla,“ řekl výzkumník Masaki Kobajaši, specialista na biomedicínskou fotoniku na Institutu technologie Tohoku v japonském Sendai. Bingo! Hurá! :) Tak to je opravdu malý krok pro esoteriky, ale velký skok pro vědu. :) Léčitelé na to upozorňují už desítky let, ale se jim dostávalo jen výsměchu nebo Bludných balvanů skeptiků Sisyfa. Změní se to tedy nyní?

To je zajímavé, s tím obličejem, že? Takže obličej je z hlediska vnějšího vesmíru více nabit, ale může samozřejmě obráceně (na to vědci přijdou až zase příště) emitovat své vlastní světlo... třeba šišinka. V každém případě na funkci melaninu dlouhodobě upozorňuji ... bohužel, když jsem vyzval ke spolupráci "odborníky", byl jsem neúspěšný.. žádal jsem je ZDE.

Viz také článek Sluneční svit, Albíni a světlo.
Připomínám v této souvislosti znovu archetyp opálení... opálení lidé (v zimě i ze solárek, která byla v nedávných měsících vědou pomluvena s tím, že způsobují rakovinu.. cílem je zabránit lidem zvyšovat své zdraví... a hladinu melaninu) vypadají pro ostatní zdravější... šťastnější.. jenže oni nevypadají. Oni jsou.

www.osud.cz

Poznámka BoFi:

Trefně! Nedávno jsem psala svůj zažítek ve tmě
....V poslední době když jsem spolu spinkala s Terezkou, při tom jsem prohlížela po tmě, trochu polootevřela jsem oči, jsem uviděla jak vyzařovala bílo-žluté obláčky hlavu, ruce, hrudí Terezky, přesto nosila pyžama. Obláčka bílo-žluté energie rozpínala, pak zpět smršťovala, pak zase rozpínala, pak zpět smršťovala jakoby dýchala. Řekla jsem Terezce že má hodně krásné energie. Terezka věří... i taky věří v neobvyklé věci, co jí stálo taky, když byla malá Terezka. Neboť my dvě spolu důvěřujeme díky mé zkušenosti.....

Zdroj: www.bofi.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář