Jdi na obsah Jdi na menu
 


Genetické informace na papyru Khonsu-Mes

24. 4. 2009

Pokud se zdá, že se na některých starověkých předmětech dochovaly zašifrované informace o genetických znalostech, je třeba mít se na pozoru, protože by se mohlo jednat o falzifikát. Staroegyptský papyrus zvaný Khonsu-Mes, který se mohl pojednávat o tajné nauce boha Osirida a o jeho tělesném zmrtvích vstání, však stoprocentně padělkem není. Můžemr si ho prohlédnout ve sbírkách vídeňského Uměleckohistorického muzea. Záhadné je především na papyru se nacházející vyobrazení. Velmi nápadně totiž připomíná buněčné dělení ve stadiu metafáze. Dvě ženy svlažují tekutinou vaječnou buňku, v níž jsou vidět zárodky dceřiných buněk.

Bdatelé pokládají za možné, že starší Egypťané byli obeznámeni s postupem klonování. Díky svým studiím starých spisů a originálních pramenů si oba zmínění výzkumníci mohli dokonce přihlásit patent na ,,objev základní matrice.

Rovněž spisovatel Eberhard Schneider pokládá existenci genetických znalostí ve starověku za možnou a svůj předpoklad ozřejmuje právě pomocí papyru Khonsu-Mes: ,,Kněží zjevně pokládali za důležité, aby se jejich vědění dochovalo i pro následující generace. Proto do papyru vložili hned tři ,pojistky. Za prvé si můžeme všimnout naprosto nezaměnitelných vřetenových vláken, které jakoby byla obkreslena z dnešní učebnice biologie. Za druhé jsou ve vaječné buňce znázorněny postavy, jež praktikují takzvané zúrodňování země, což je úkon symbolizující oplodňování a zplození života. A za třetí mají, oráči ztopořené penisy, aby bylo ještě jednou zdůrazněno, že se opravdu jedná o proces lidského oplodnění a vznik člověka. Jasněji už to ukázat nešlo.

Zdroj: http://www.wirklich-tatsachen.estranky.cz/clanky/geneticke-informace-na-papyru-khonsu-mes

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář