Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kdo byli dávní stavitelé velkých pyramid?

28. 12. 2009
Na zodpovězení téhle otázky se musíme přesunout do dob nejstarších, o kterých se dochovaly vůbec poprvé nějaké písemnosti. Navštívíme jižní Mezopotámii, která nám v lecčems napoví. Žil zde národ Sumeru, jejich historie se datuje od roku 3500 let př.n.l. V jejich náboženství se objevuje víra ve vícero bohů a to konkrétně ve 12 nejdůležitějších, kteří se obměňovali. Pantheon a události sumerských bohů se prolínají napříč naší historií po celém světě. Až teprve v křesťanství se píše o jednom bohu, ale i v Bibli - Genesis jsou zmínky o bozích, k těmto nepřesnostem muselo samozřejmě dojít, protože i biblické příběhy se nevyhnuly popisu sumerských událostí. V Egyptě, Řecku, Indii, Střední a Jižní Americe nebyla žádná jiná božstva než ta sumerská, která žila v pospolitosti s lidmi tehdejší doby, která odešla, ale slíbila, že se vrátí.

Mexiko, Teotihuacán

Ze tří teotihuacánských pyramid je nejmenší pyramida boha Quetzalcoatla, střídají se zde obrazce se stylizovanou tváří Tlaloka. Tato pyramida spadá do doby Toltéků a podobá se mnoha dalším mexickým pyramidám. Naproti tomu obě větší pyramidy nejsou zdobené vůbec, schodiště bylo k pyramidám přidáno až později. Mají jiné rozměry i tvar a odlišují se v první řadě tím, jak jsou ohromně staré, těmito aspekty připomínají pyramidy v Gíze. Pozoruhodné na tom je, že ačkoliv je Chefrénova pyramida v Gíze nižší než Cheopsova pyramida, jejich vrcholy jsou ve stejné nadmořské výšce, protože Chefrénova pyramida je vystavěna na místě přesně o tolik vyšším, o kolik je stavba nižší a totéž se opakuje v Teotihuacánu, kde pyramida Měsíce je vystavěna na místě o deset metrů vyšším než Sluneční pyramida, a vrcholy obou staveb jsou ve stejné výšce. Další podobnost u pyramid v Gíze a v Teotihuacánu je, že mají téměř identické základny. V Gíze měří jedna strana 247 metrů a u pyramidy v Teotihuacánu 244 metrů.

Sluneční pyramida Měsíční pyramida
Sluneční pyramida.
Měsíční pyramida.


Egypt, Gíza

Cheopsova pyramida a Chefrénova pyramida jsou právě jediné dvě největší pyramidy vystavěny pod strmým úhlem 52 stupňů. Tyto pyramidy jako jediné nebyly vybudovány Cheopsem ani žádným jiným faraónem, ale bohy starověkého Blízkého východu, kterým tyto stavby sloužily jako navigační body k jejich kosmodromu na Sinajském poloostrově. Všechny ostatní egyptské pyramidy jsou skutečně dílem faraónů, vznikly o tisíce let později a napodobovaly boží schody k nebesům. Ale žádnému z nich se nikdy nepodařilo dosáhnout úhlu 52 stupňů a kdykoliv se o to stavitelé pokusili, dílo se nakonec zhroutilo; jako příklad poslouží druhá Snofrewova pyramida v Dahšúru. Když se jim první pyramida, postavená v Médúmu pod úhlem 52 stupňů zřítila, stavitelé pak narychlo změnili uprostřed stavby úhel druhé pyramidy na bezpečných 43,5 stupně. Ve velkých pyramidách se nikdy nenašel žádný pohřbený faraón. Ačkoliv si Egypťané potrpěli na bohatou výzdobu, tak obě velké pyramidy neobsahují žádné malby ani hieroglyfy.

Pyramidy v Gíze Pyramida v Dahšúru
Pyramidy v Gíze.
Pyramida v Dahšúru.


Libanon, Baalbek

Triliton tvořený masivními kamennými kvádry je podstavcem dávného kosmodromu, přistávací plošiny Anunnaků, která se zachovala, a na níž byly teprve později vybudovány římské památky. O plošině se vyprávějí legendy, že pochází z dob před potopou. Velmi znepokojivou zůstává skutečnost, že ani v současné době neexistuje jeřáb, vozidlo či jakýkoli mechanizmus, pomocí kterého lze zvednou těleso o váze 1000 či 1200 tun. A to ani nemluvíme o jeho dopravě dolů údolím, vzhůru svahem a přesném usazení do stavby ve výšce mnoha metrů nad zemí. Nebyly nalezeny žádné stopy po cestách, rampách či jiných zemních stavbách, které by jen naznačovaly, že tudy byly obrovské bloky smýkány z lomů na místo svého určení ve stavbě.

Baalbek, triliton v masivní západní opěrné zdi. Obří kvádr v lomu Baalbek.
Baalbek, triliton v masivní západní opěrné zdi.
Obří kvádr v lomu Baalbek, dávní kameníci jej zde ponechali. Je plně opracován a vytvarován. Jeho délka dosahuje dvacet tři metrů a jeho základna měří pět a čtyři a půl metru. Opatrný odhad naznačuje, že váha kvádru by mohla dosahovat 1200 tun. Většina vědců předpokládá, že měl být vyzdvižen a umístěn do stavby vedle svých tří sester.

Peru, Cuzco

Staré město Inků se nachází v Peruánských Andách. Na jeho ruinách postavili v 16. století Španělé paláce a kostely v barokním stylu. Všechny tyto obrovské kvádry z nejtvrdšího kamene byli do Cuzca přivezeny a opracovány kameníky s lehkostí, jako když se krájí vosk. Přední část každého kamene byla uhlazena a upravena do lehce konkávního tvaru. Jak toho ale bylo dosaženo se neví, neboť na kamenech nejsou žádné drážky, zářezy či stopy po dlátech a kladivech. Tajemstvím stále zůstává, jak se tyto ohromné kusy kamene podařilo zvednout jeden na druhý a sesadit je vzhledem k podivným úhlům kamene s takovou přesností. A aby záhad nebylo málo, tyto obrovské bloky k sobě přiléhají bez použití malty. V jednom případě váží kamenný blok, měřící na výšku devět metrů, přes 300 tun. Tyto obrovské kusy skal sem musely být dopraveny z dálky, musely být na toto místo doneseny přes hory, údolí, strže a prudké řeky.

Cestovatelé i současní vědci se shodují na jednom - tyto zdi nejsou dílem Inků, ale jakýchsi jejich tajemných předchůdců, kteří museli mít k dispozici nadpřirozené síly, nedá se uvěřit, že by je někdo získal z kamenolomu, neboť Indiáni neměli železo ani ocel, pomocí nichž by je vytesali a opracovali. Také není zřejmé a zůstává záhadou, jak by je stavitelé dostali na místo, neboť Indiáni neměli povozy, voly, aby je mohli na místo přitáhnout. Tehdy ani neexistovaly žádné rovné cesty, naopak cestou je čekaly samé hory a příkré strže. Mnoho kamenů bylo na místo dopraveno ze vzdálenosti patnácti, třiceti až padesáti mil. Inkové nebyli původní stavitelé pevností - je známo, že nedokázali přenést byť i jediný z oněch megalitických kamenů. Podle kronikářových záznamů se jeden incký kamenický mistr rozhodl, že zvýší svůj věhlas tím, že kámen vyzvedne z místa, kde ho původně stavitelé zanechali. Více než 20.000 indiánů ten balvan zvedlo za pomocí tlustých lan. Postupovali jen velmi pomalu. Na jednom ze svahů se vinou nosičů, kterým se nepodařilo dobře udržet rovnováhu kamene, jejich břímě, které se ukázalo být pro ně příliš těžké, vysmeklo a odvalilo se zpátky dolů po svahu, přičemž zabilo asi čtyři tisíce indiánů. Kameny jsou sestaveny s takovou přesností, že je nemožné vsunout mezi ně nejtenčí ostří nože či nejmenší jehlu.

Kameny v Cuzcu jsou sestaveny s takovou přesností, že je nemožné vsunout mezi ně nejtenčí ostří nože či nejmenší jehlu.   Kámen ve zdi v Cuzcu má 12 stran úhlů.
Kameny jsou sestaveny s takovou přesností, že je nemožné vsunout mezi ně nejtenčí ostří nože či nejmenší jehlu.
 
Má 12 stran úhlů.

Cuzco   Cuzco


Vystává tedy otázka, kdo byli ti stavitelé? Byli to dávní astronauti AN.UNNAK.KI (v sumerštině znamená "Ti kteří přišli z Nebe na Zemi"), kteří nás pravidelně navštěvovali a učili pokroku, který se objevoval v periodách? Jak to, že tak mistrovské opracování a přemisťování kamene nezvládneme dodnes? Pak si musíme připustit, že naše historie nebude tak přímočará jak se zdá, ale zub času před námi něco závažného skrývá.


Použitá literatura:
[1] - Zecharia Sitchin, Schody k nebesům 1980
[2] - Zecharia Sitchin, Války bohů a lidí 1985
[3] - Zecharia Sitchin, Ztracené říše 1990


Zdroj: http://gnosis9.net
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

zlatan helena seger tastyandinteresting.be

tastyandinteresting.be,1. 5. 2020 11:47


all the time i used to read smaller articles that also clear their motive, and that is also happening with this piece of writing which I am reading now. tastyandinteresting.be/beautiful-things/zlatan-helena-seger.php zlatan helena seger

gront har ketchup aretenb.se

aretenb.se,1. 5. 2020 8:01


Nice post. I was checking constantly this weblog and I am impressed! Extremely helpful information specially the remaining part :) I take care of such info much. I used to be looking for this particular information for a very lengthy time. Thank you and good luck. criso.aretenb.se/beautiful-things/grnt-hr-ketchup.php gront har ketchup

Фокусин Лекарство От Простатита Сколько Нужно Применять

Bennyfuelf,1. 5. 2020 3:29

Секрет евреев: Еврейские мужчины лечат простатит за 2-3 недели!
Один раз в жизни! Раз и навсегда! Узнаем как... https://txxzdxru.diarymaria.com/

ray ban sverige tastyandinteresting.be

tastyandinteresting.be,1. 5. 2020 3:11


Hello i am kavin, its my first time to commenting anyplace, when i read this piece of writing i thought i could also make comment due to this sensible post. tastyandinteresting.be/for-men/ray-ban-sverige.php ray ban sverige

lila pa engelska aretenb.se

aretenb.se,1. 5. 2020 2:18


Wonderful goods from you, man. I have take into account your stuff previous to and you are just extremely fantastic. I actually like what you have received here, certainly like what you're saying and the best way during which you are saying it. You're making it enjoyable and you still take care of to stay it sensible. I can't wait to read much more from you. That is actually a wonderful web site. cher.aretenb.se/relaxation/lila-p-engelska.php lila pa engelska

vaseline handcreme aanbieding aretenb.se

aretenb.se,30. 4. 2020 20:17


It's remarkable to pay a quick visit this web site and reading the views of all colleagues on the topic of this paragraph, while I am also zealous of getting knowledge. etde.aretenb.se/for-men/vaseline-handcreme-aanbieding.php vaseline handcreme aanbieding

black friday fredag tastyandinteresting.be

tastyandinteresting.be,30. 4. 2020 18:29


Hello just wanted to give you a quick heads up. The words in your article seem to be running off the screen in Firefox. I'm not sure if this is a formatting issue or something to do with browser compatibility but I figured I'd post to let you know. The layout look great though! Hope you get the problem fixed soon. Kudos tastyandinteresting.be/relaxation/black-friday-fredag.php black friday fredag

blottede tandhalse aretenb.se

aretenb.se,30. 4. 2020 14:25


Hello! I know this is kinda off topic however I'd figured I'd ask. Would you be interested in trading links or maybe guest writing a blog post or vice-versa? My blog covers a lot of the same subjects as yours and I think we could greatly benefit from each other. If you're interested feel free to shoot me an e-mail. I look forward to hearing from you! Superb blog by the way! prot.aretenb.se/beautiful-things/blottede-tandhalse.php blottede tandhalse

tommy hilfiger jeans sverige tastyandinteresting.be

tastyandinteresting.be,30. 4. 2020 10:04


Hi there are using Wordpress for your blog platform? I'm new to the blog world but I'm trying to get started and set up my own. Do you need any coding knowledge to make your own blog? Any help would be greatly appreciated! tastyandinteresting.be/beautiful-things/tommy-hilfiger-jeans-sverige.php tommy hilfiger jeans sverige

stor mage tidigt i graviditeten aretenb.se

aretenb.se,30. 4. 2020 6:50


I don't even know the way I finished up here, however I assumed this post was great. I do not recognize who you might be however definitely you are going to a well-known blogger if you are not already. Cheers! bupo.aretenb.se/useful-tips/stor-mage-tidigt-i-graviditeten.php stor mage tidigt i graviditeten

ica hedesunda erbjudande tastyandinteresting.be

tastyandinteresting.be,30. 4. 2020 1:16


I am not certain the place you're getting your information, however good topic. I needs to spend some time finding out much more or understanding more. Thanks for fantastic information I was on the lookout for this information for my mission. tastyandinteresting.be/relaxation/ica-hedesunda-erbjudande.php ica hedesunda erbjudande

favoriser circulation sanguine aretenb.se

aretenb.se,29. 4. 2020 21:34


Thank you a lot for sharing this with all people you really realize what you're talking about! Bookmarked. Kindly also seek advice from my site =). We could have a hyperlink exchange agreement between us odma.aretenb.se/decorations/favoriser-circulation-sanguine.php favoriser circulation sanguine

borttagning av Г¤ggstockar biverkningar tastyandinteresting.be

tastyandinteresting.be,29. 4. 2020 16:26


I read this piece of writing fully regarding the comparison of latest and previous technologies, it's amazing article. tastyandinteresting.be/beautiful-things/borttagning-av-aeggstockar-biverkningar.php borttagning av Г¤ggstockar biverkningar

recette salade ete minceur aretenb.se

aretenb.se,29. 4. 2020 11:24


I'm really enjoying the design and layout of your website. It's a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. Did you hire out a developer to create your theme? Great work! valny.aretenb.se/delicious-dishes/recette-salade-ete-minceur.php recette salade ete minceur

atomiaOriesiaInota

GeorgePet,29. 4. 2020 11:22

https://vk.com/@-193888102-huge-homegrown-teen-tits
https://vk.com/@-194151018-downloading-dating-site
https://vk.com/@-194151018-indian-tight-ass-porno
https://vk.com/@-194150856-cute-girls-rain-porn
https://vk.com/@-194150895-monster-ball-uncut-sex-scene
https://vk.com/@-192817766-free-photos-of-nude-teens
https://vk.com/@-194020957-russian-girl-very-hot-se-fuk
https://vk.com/@-191121976-horny-beautiful-naked-women
https://vk.com/@-191120678-women-getting-fucked-to-orgasm
https://vk.com/@-192847683-teen-tatyana-ali-nude
https://vk.com/@-194149921-kamasutra-uncensored-sex-style
https://vk.com/@-192850016-the-guardian-40-days-of-dating
https://vk.com/@-191124569-lebanese-bikini-girl-pic
https://vk.com/@-193882476-fake-nude-olivia-holt
https://vk.com/@-191123999-very-short-naked-women-porn
https://vk.com/@-192831082-sexy-girl-with-trans-am
https://vk.com/@-191120678-muscle-wowen-spreading-pussy
https://vk.com/@-191121976-my-dating-profile-example
https://vk.com/@-191120836-arab-women-fuck-boy
https://vk.com/@-191121976-free-orthodox-jewish-dating-sites
https://vk.com/@-193887998-hot-nude-girl-madden-poker
https://vk.com/@-192697448-most-beautiful-nude-guy
https://vk.com/@-194020957-nude-teen-in-booty-shorts
https://vk.com/@-192833607-naked-woman-selfies-big-tits
https://vk.com/@-191120678-bedste-dating-side-danmark
https://vk.com/@-193882476-dating-activities
https://vk.com/@-192863781-my-hot-nude-naked-hot-sexy-sister-pics
https://vk.com/@-194150560-esp8266-hookup
https://vk.com/@-192696628-sexy-recorded-phone-stories
https://vk.com/@-194150560-halloween-sexy-college-chicks
https://vk.com/@-192848110-asian-sex-amateur-teacher
https://vk.com/@-194150952-girls-have-sex-with-other-girls
https://vk.com/@-191123999-free-hard-ebony-porn-gallery
https://vk.com/@-193889113-nude-pics-of-akshay-kumar
https://vk.com/@-193882476-boys-swim-naked-fuck-girls
https://vk.com/@-194150088-naked-chick-with-toys
https://vk.com/@-192850016-johnny-bravo-porno-scene
https://vk.com/@-192826167-amor-latino-dating-site
https://vk.com/@-194020957-guy-anal-fingered-by-girl
https://vk.com/@-193882217-beautiful-nude-hungarian-woman
https://vk.com/@-193889449-big-boobs-porn-actresses
https://vk.com/@-193890446-dating-your-best-friend-and-then-breaking-up
https://vk.com/@-194150952-telugu-girl-nude-telugu-girl-nude
https://vk.com/@-192831082-nude-pics-of-sandra-bullock-fire-of-the-amazon
https://vk.com/@-191122468-erotic-sex-stories-with-pictures
https://vk.com/@-193889113-hardcore-sexu-nude-women
https://vk.com/@-193889666-internet-dating-scams-for-money
https://vk.com/@-192851817-dating-ggz
https://vk.com/@-193882691-sexy-teens-on-beach
https://vk.com/@-191120678-keyshia-cole-nude-uncensored

neppe dokter martens tastyandinteresting.be

tastyandinteresting.be,29. 4. 2020 7:16


I'm gone to tell my little brother, that he should also pay a quick visit this web site on regular basis to get updated from most recent news. tastyandinteresting.be/relaxation/neppe-dokter-martens.php neppe dokter martens

smoothie recept mango aresgrb.se

aresgrb.se,29. 4. 2020 2:30


I was recommended this blog by my cousin. I'm not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my trouble. You're wonderful! Thanks! resni.aresgrb.se/advice-girlfriends/smoothie-recept-mango.php smoothie recept mango

mobilt bredband leverantorer aretenb.se

aretenb.se,29. 4. 2020 2:20


For most up-to-date news you have to go to see web and on web I found this web site as a finest website for latest updates. unil.aretenb.se/for-men/mobilt-bredband-leverantoerer.php mobilt bredband leverantorer

mat presenter pa natet aretenb.se

aretenb.se,28. 4. 2020 16:42


I was recommended this blog by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my trouble. You're amazing! Thanks! comva.aretenb.se/news/mat-presenter-p-naetet.php mat presenter pa natet

rock affär stockholm tastyandinteresting.be

tastyandinteresting.be,28. 4. 2020 13:45


Peculiar article, exactly what I was looking for. tastyandinteresting.be/beautiful-things/rock-affaer-stockholm.php rock affär stockholm