Jdi na obsah Jdi na menu
 


Obrazec v obilí u 146. km D1 poblíž Velkého Meziříčí

23. 8. 2011


 

(ilustrační nákres)

Zprávu o tomto záhadném útvaru v kopci blízko dálnice D1 přinesl 15.7. internetový deník tn.cz. Viz: http://tn.nova.cz/zpravy/regionalni/velka-zahada-u-d1-se-objevil-tajemny-obrazec-v-obili.html Podle místních obyvatel se ovšem utvořil již někdy kolem 11. až 13. 7. Česká exopolitika dorazila na místo 17.7., vybavena fotoaparáty, měřícím pásmem, kompasem a dalekohledem. Samotný obrazec byl jasně viditelný už z dálnice a zároveň byl tedy i hojně navštěvován. Před naším příjezdem se tam údajně na tento útvar přišlo podívat až 100 lidí a podle toho také vypadalo jeho okolí. Zaznamenali jsme koleje od auta vedoucí polem až k agrosymbolu, dále plastové láhve pohozené v jeho bezprostřední blízkosti a další známky lidského vandalismu. Samotná formace 7 kruhů byla sestavena do tvaru kříže, v němž největší kruh představoval střed. Z centrálního kruhu vedly k vnějším kruhům cestičky. Rozměry poloměrů kruhů jsou následující: 4m, 3m, 2.5m, 4.3m, cestička 1.5m. Obilí se nám zdálo polehlé mechanickou cestou a někde bylo dokonce napůl stojící. Ve dvou bočních kruzích jsme nalezli důlky po tyčích a zklamaně jsme se po sobě dívali. Je tento obrazec jasný padělek? Ani kompas nebo elektrické přístroje nevykazovaly známky anomálií a my jsme se, po zhruba půl hodině, chystali k odchodu. Z místa jsme pořídili řadu fotografií, ale nezaregistrovali jsme nic neobvyklého. Cestou zpět jsme narazili na místní obyvatele, sedící na zahrádce domu, který téměř sousedil s agrosymbolem. Nedalo nám to a začali jsme se vyptávat, jestli neví něco, co by nám pomohlo v ujasnění si pravosti symbolu. Dozvěděli jsme se, že dříve než stačily do kruhů proudit davy zvědavců, byli jedni z prvních, kteří tento útvar viděli a šli se na něj samozřejmě podívat. Nevšimli si žádných cestiček ani vyjetých kolejí od auta a dokonce nás upozorňovali, že žádné díry v kruzích se tam nevyskytovaly. Mohl je tam tedy někdo dodatečně vytvořit za účelem zmatení badatelů? Ostatně není zvláštní, že díry byly jen ve dvou bočních kruzích? Navíc po pozdější komunikaci s jinými návštěvníky kruhů jsme zjistili, že se díry rozšířily. Místní obyvatelé působili dojmem, že si příliš nedovedou představit, že by tam někdo mohl poblíž jejich domu piktogram vyšlapat. Jedná se tedy přeci jen o pravý agrosymbol?

Velké překvapení na nás ovšem čekalo teprve večer při prohlížení pořízených fotografií. Hned na druhé byl jasně vidět nějaký objekt nad lesem, který velmi připomínal klasické, kovově šedé, diskovité UFO. První dva snímky byly pořízeny krátce po sobě (interval asi 10 vteřin) a tento objekt byl jen na jedné z nich. Projeli jsme fotografii různými barevnými filtry a výsledek můžete vidět zde:

originální fotografie

 

přiblížení a barevný filtr (clona)

černobíle foto (přiblížení)

 

Zvláštní je, že stejný objekt (nebo hodně podobný) tam před námi vyfotografoval i pan Petráš:

Originální foto. (na tomto snímku po přiblížení jde rozeznat hned 2 objekty- ten ve větší dálce je vlevo dole od toho bližšího)

Závěrem: Doporučujeme všem zájemcům nejen o agrosymboly se na místo vypravit a udělat si vlastní názor. Ačkoliv i my jsme byli zprvu skeptičtí, rozhovor s místními obyvateli i pozdější analýza pořízených snímků jasně naznačuje pravost symbolu a aktivitu UFO. Pokud by někdo měl zájem se na místo podívat, prosím kontaktujte Českou exopolitiku a informujte nás o vašich dojmech a zážitcích. Rádi bychom se i my na místo vrátili a provedli důkladné pozorování v této oblasti.

Text: Ladislav Zelinka, Jan Frolík

 Zdroj: http://www.exopolitika.cz/news/obrazec-v-obili-u-146-km-d1-pobliz-velkeho-meziri/

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

mimochodem...

Krakonoš,22. 9. 2011 17:44

Máme oči ale nevidíme, máme uši ale neslyšíme. Nebo si zkrátka namlouváme že to není možné, že to odporuje zdravému rozumu a systému na této planetě zavedenému. Již od dávnověku se setkáváme s touto problematikou, jen je třeba naslouchat. Samozřejmě existují i lidé, kteří ať už záměrně nebo jen z (nevědomosti) a pro svou potěchu klamou těmito činy. PS: Pravda vítězí nad lží a nenávistí.