Jdi na obsah Jdi na menu
 


SEDM OTÁZEK PRO WENDELLE STEVENSE

17. 2. 2010

Exkluzivně pro českou exopolitickou skupinu

 Kdo je Wendelle C. Stevens

Wendelle Stevens je bývalý pilot Air Force USA v penzi, ze kterého se stal intenzivní badatel UFO. Stevensův výzkum začal v roce 1946, když letecké složky přidělily Stevense na základnu Wright Field jako součást širokého technického obnovovacího programu ukořistěných technických dokumentů nacistů. Stevens byl pak přidělen na Aljašku během let, kdy Spojené státy začaly s rozsáhlou sledovací a mapovací misí Aljašky a severních polárních oblastí jako součást projektu Ptarmigan. Během té doby měl Stevens přímý přehled o anomálních jevech pozorovaných a zaznamenaných posádkami Air Force.

Stevens se narodil 18.1.1923 v Minesotě, kde také vyrostl. Krátce po absolvování střední školy se zapsal do armády. Diplom získal u Lockheed Aircraft Maintenance a Repair School (údržby a opravy letadel u firmy Lockheed), kde se cvičili letečtí kadeti a absolvoval pokročilý výcvik bojových pilotů jako velmi mladý podporučík v amerických vzdušných armádních sborech.

 

V první letecké škole pro testovací piloty na základně Kelly Field se naučil létat se všemi letadly leteckých sborů, které v té době byly k dispozici, jakož i s několika letadly amerického námořnictva. Během jeho dlouholeté kariéry v armádě jedno z jeho přidělení bylo dozor nad vysoce tajným týmem technických specialistů, kteří instalovali na palubách SAC B-29 přístroje pro sbírání údajů, fotografování a vyhodnocování celé oblasti arktické země i s mořem. Vyhledávaly vnější vlivy způsobované UFO a tyto údaje byly pak převáženy nočními kurýry přímo do Washingtonu.

 

Když Stevens neměl možnost zkoumat tyto informace sám, při svém návrátu, začal svůj vlastní výzkum a sbíral své údaje. Nakonec se s toho stala úžasná největší soukromá sbírka fotografií UFO na světě. Začal publikovat zprávy o událostech a psal mnoho ilustrovaných článků pro publikace o UFO.

Rozčarován nedostatkem podrobností o zprávách o kontaktérech v knihách a časopisech, začal v té době připravovat podrobné zprávy o vlastních zkoumáních v této oblasti.

Stevens sesbíral více jak 4000 fotografií UFO, napsal a spoluúčastnil se na 30ti knihách o rozsáhlých případech kontaktů UFO.

Pokračuje ve svém výzkumu na vlastní náklady, stále hledá unikající odpovědi na mnoho otázek souvisejících s jevem UFO. Stevens byl také ředitelem Mezinárodního UFO kongresu od počátku jeho založení.

 

Wendelle Stevens je jedním z nejuznávanějších odborníků ohledně otázek UFO a jeho konzultace vyhledává nejeden badatel UFO. Má vysoký stupeň věrohodnosti, prestiž a zkoumal mnoho velmi známých případů kontaktérů a případů UFO. Jeho závěry jsou brány velmi vážně.

 

Česká exopolitika měla na konci roku 2009 možnost položit několik otázek přes internet Wendelle Stevensovi. Zde je celý rozhovor: 

  1. Existuje mnoho zvěstí, názorů a teorií o tom, co se stane kolem 23. 12. 2012. Jaký je váš osobní názor na tuto událost?

 Stevens: Neočekávám nic vážnějšího než falešný poplach, jako byl před 10ti lety s údajným virem Y2K.

  1. Objevuje se rostoucí počet pozorování UFO po celém světě a mnoho výpovědí odborníků, informátorů a vysoce postavených důstojníků. Někteří dokonce očekávají, že prezident Obama se chystá říci pravdu o zakrývání pravdy o UFO. Co si myslíte a jaký je váš možný scénář týkající se odhalení pravdy o UFO?

 Stevens: Nemyslím si, že moje vláda může odhalit více než jen omezené skutečnosti kvůli všemu tomu, co skrývá. Připustit celou pravdu by mohlo znamenat, že to již delší dobu nemají pod kontrolou, a tím nemohou vládnout a jakákoli opozice může převzít kontrolu. Myslím si, že nadejde teprve čas, kdy se sami mimozemšťané objeví takovým způsobem, že je nebudou již moci dále zapírat. Pak uvidíme.

 

  1. V lednu 1954 se údajně bývalý prezident Eisenhower setkal s mimozemskou rasou. Byly podepsány nějaké dohody, na základě kterých zístala vláda Spojených států technologickou výměnu. Co si myslíte o této události?

 Stevens: Eisenhowerovo setkání mělo být otázkou naší politiky MAD (MAD - Mutual Assured Destruction: „vzájemné zaručené zničení“, což je doktrína vojenské strategie, podle které by použití jaderných zbraní proti zemi rovněž vyzbrojené jadernými zbraněmi vedlo ke zničení jak útočící, tak bránící strany. Pozn. přek.). Existuje také ekvivalent setkání v Rusku ze stejných důvodů. Tato setkání následovala asi tři měsíce po našem oznámení o tom, že jsme vytvořili taktické síly pro boj ve válkách v menším měřítku. Stejná věc se stala v Rusku.

Získali jsme to, o čem jme si pak mysleli, že to byla dobrá technologická výměna z další série kontaktů.

 

  1. Viděl jsem videozáznam měsíční mise Apolla 20. Říká se, že Apollo 20 neexistuje. Prý nikdy nebylo vypuštěno. Na záběrech je jakási humanoidní bytost vypadající jako mumie ženy. Máte nějaké informace o této misi a jejích nálezech zřícené lodi na Měsíci a mrtvé bytosti na palubě?

 Stevens: Nic o Apollu 20 nemám, ačkoli mám důvod se domnívat, že se na Měsíc budeme pravidelně vracet.

 

  1. Setkal jste se někdy osobně s něčím podivným, s pozorováním UFO nebo únosovým zážitkem během vaší služby v armádě nebo později, a co byl ten první okamžik, který vás přiměl zkoumat UFO seriózně?

 Stevens: Když jsem se poprvé zapojil do výzkumů v roce 1947 poté, co jsem odešel z Wright Field v Daytonu v Ohiu, kde jsem byl přidělen k letecké testovací divizi a byl jsem přeložen na Aljašku. Tam jsem se ocitl v situaci, kdy jsem měl na starost vysoce utajený tým techniků instalujících zvláštní přístroje na paluby B-29, které létaly s tzv. cílovým profilem mise na Rusko. Měli jsme setkání při zhruba frekvenci 2 až 3 příhody za měsíc a naše zvláštní vybavení mělo tato data o abnormálních vzdušných jevech sesbírat, to s těmi, se kterými jsme se v Arktidě setkávali. Dnes nejsem přesvědčen, že by asi některé z nich nebyly z nějakého výzkumu německých disků, které Rusové ukořistili nacistům na konci války.

 

  1. Existují názory, že útok na WTC z 9. 11. 2001 byl plánován. Útok měl údajně odvrátit pozornost od odhalení UFO tím, že se lidstvo zaměstná hledáním viníků – muslimského světa. Co si myslíte, mohla by to být pravda?

 Stevens: Osobně jsem přesvědčen, že útok na WTC byla tajná operace, kterou vedla naše vlastní vláda.

 

  1. Při Vašem výzkumu mnoha kontaktérů, existuje nějaký případ, který Vás mimořádně zaujal? Nebo případ únosu?

 Stevens: Ano. Jak kontakt s Plejáďany Billyho Meiera ve Švýcarsku,  s Billem Herrmanem v Charlestonu v Jižní Karolíně, tak s Herminio Reisem a Biancou v Brazílii, ale je tucet dalších.

      Doufám, že jsem zodpověděl tvé otázky.

       S pozdravem Wendelle

 Dne 28.12.2009       Za českou exopolitiku otázky kladl Karel Rašín. Anglickou verzi lze nalézt na www.exopolitika.cz v rubrice English.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář