Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jan Frolík: Kdo nás má zastupovat? Výzva pro Vás

18. 5. 2012
Rád bych tímto krátkým zveřejněním mého pohledu podpořil všechny mladé, starší i nejstarší lidi v ujasnění si priorit, týkajících se našeho politického uspořádání, našich volených zástupců a všeobecného nového nazírání na život okolo nás.

Již dlouho jsme svědky staré hry předávání si pomyslného štafetového kolíku moci, přičemž jsme součástí pozoruhodně shodných scénářů. Jedná se zde o de facto začarovaný kruh, který se nyní stupňuje díky nejrůznějším okolnostem. K tzv. Sametovému převratu se nebudu vyjadřovat. I já jsem tam tenkrát byl, i když mi byly jen 3 roky, a moc rozumu jsem z toho nepobral, no, nebyl jsem asi sám, že?

 Aby fungovala demokracie, je zapotřebí především morální kodex občanů a znalost života. Pro potřebnou změnu je nejdříve nutné si definovat současný stav.

Lidé jsou již znechuceni vládou, a proto se snaží o sesazení starých politických dinosaurů a jejich nahrazení lidmi novými. Nikdo již nepochybuje o tom, že lidé, které jsme si zvolili na základě nejmenšího zla a milionových reklamních kampaní jdoucích z našich peněženek, jsou vlastně všichni jedna parta, která se křečovitě snaží udržet u koryta bez jakékoliv morálky nebo altruismu. Jsou to vlastně malé děti neznalé zákonů vesmíru a života pasoucí pouze po vlastních hmotných potřebách.

Na druhou stranu je stále více těch, kteří cítí naléhavost duchovního volání a prozření. Je stále více těch, kteří cítí, že jsme součástí obrovské škály stvoření, která nás přesahuje do nezměrných výšin. Každý programátor vám řekne, že čím složitější program, tím jednodušší musí být příkazy, podle nichž se program řídí. A protože už na tyto jednoduché příkazy stále více lidí přichází, je paradoxní, že nám stále vládnou lidé jakkoliv nepoznamenaní jednoduchými základními pravidly života. Dostávají se tak do vlastní pasti a jelikož zastávají vysoké funkce, strhávají s sebou všechny ostatní.

Lidská spiritualita vždy vítězí nad hmotou. Již víme, že jsme bytosti neskonale krásnější, moudřejší a velkolepější, než nás učili ve škole. Stále více z nás pociťuje nutnost zvyšování duchovního potenciálu a tato činnost se s rostoucím materialismem stává čím dál větší výzvou. Nicméně o to je tato činnost odvážnější a dá se říci i krásnější. Rád bych přednesl návrh, jak se zbavit lidí momentálně stojících na vrcholu našeho politického/lidského uspořádání.

My, lidé země České, jsme si vědomi vlastní spirituality a morální vyspělosti. Víme, že zákony vesmíru a Stvoření se nedají obejít, a proto se vždy snažíme činit ostatním jen dobro. Uvědomujeme si, že cokoliv uděláme druhým zlého, obrátí se dříve nebo později proti nám. Věříme ve vyšší spravedlnost a ctíme zákony dobra a porozumění. Vždy se snažíme druhým pomáhat a nenechávat nikoho vědomě v nouzi. Máme na paměti konečný součet našich dobrých skutků v poslední den našeho života. Nevěříme, že člověk se narodil, aby někomu sloužil, ale proto, aby skrze své činy oslavoval nádheru Stvoření a přibližoval se po malých krůčcích k vyšším formám bytí. Vždy se snažíme nesoudit druhé a jsme si vědomi omylnosti a klopýtání našich lidských bratrů a sester. Proto nesoudíme ani současné mocnáře, ale pouze informujeme, že již víme o světě okolo nás mnohem více než dřív a toto poznání nám velí naprosto přeorganizovat současný systém společnosti a hodnot.

Ilustrační obrázek Z hlediska výše uvedených skutečností nemůžeme dále tolerovat, aby o nás rozhodovali lidé, kteří zatím nedosáhli potřebné vyspělosti a kteří si vybrali žít život na jiné bázi než my. Víme, že nejsou špatní, pouze na jiné úrovni pochopení. Rádi bychom se s nimi tedy rozloučili a dosadili na příslušné posty osoby spirituální a pravdivé, dbající aktivně zákonů Stvořitele. Nebudeme za nic demonstrovat a posilovat tak negaci a upevňovat vaše posty. My totiž žijeme v pravdě a vy zatím tápete v temnotách.

Navrhuji každé ráno a každý večer (třeba při čištění zubů) pouze pomyslet na svět bez těchto lidí a představit si vládu složenou z duchovně vyzrálých lidí. Musíme na to přijít, protože tohle za nás nikdo neudělá. Vybrat z nás ty skutečně nejlepší nikoliv na základě vzdělání nebo intelektuálních schopností, ale na základě schopnosti být opravdovým člověkem.

A na závěr jeden citát:
"Člověk budoucnosti bude mystikem, nebo nebude vůbec." (Karl Rahner, 1982).

Je to na každém z nás.
Hodně sil a štěstí nám všem

Jan Frolík

Zdroj: gnosis9.net

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Nic

Nikdo,27. 6. 2012 8:31

Dobrý den, Jane,
potřebuji Vám něco napsat. To, co Vám napíši, není můj výmysl , je to fakt . Důkazy mám , svědci jsou. Přesvědčujete mne, že jste jinde, nežli ostatní . Napište mi z gmailu na czroram/zav./gm..com

Re: Nic

Jan Frolík,11. 12. 2012 18:10

Dobrý den, shodou náhod jsem narazil na tyto stránky, vůbec jsem nevěděl, že je zde můj článek..:) Pokud vaše nabídka platí, napište mi prosím na froldas@seznam.cz..

Děkuji