Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozpínání a smršťování času

21. 1. 2009

Čas není tak „skutečný" a pevný, jak si možná myslíte. Cha­rakter času se mění s nově přicházejícími energiemi. Některé hodiny utíkají pomalu, a jiné utečou rychle jako voda. Možná jste si všimli, že některé dny se zdají nekonečné a jindy je hned večer. To není jen vaší fantazií nebo pocitem, podoba času ve vaší dimenzi se opravdu stává proměnlivější a méně fixní.

Vše, co existuje ve vyšších dimenzích, je věčným teď přítom­ným okamžikem vícedimenzionálního času. Přijatá myšlenka je okamžitě celistvá od začátku do konce. Události se šíří ze středo­vého bodu a vy můžete prožít jakoukoliv část své myšlenky tím, že na ni prostě zaměříte své vědomí. Jakmile se soustředíte na nějakou její část, kterou chcete zažít, začnete existovat v čase, protože jste celistvou událost rozdělili na úseky. Čas a prostor věci oddělují. Mnoho lidí může být současně na jednom místě, a přece jsou odděleni časem, a mnoho lidí může být v jedné chvíli v napojení, i když jsou odděleni prostorem.

 Věnujte se jen tomu, co naplňuje váš vyšší smysl a pak budete mít více času.

 Vaše vyšší já zakouší všechno jako celek, a nikoliv jako části. Má nadhled a vidí všechny události od počátku do konce.

Pokud budete věci prožívat jako celek a ne jako jeho jednotlivé součásti, můžete zažívat čas jako vaše vyšší já. To se vám podaří, dostanete-li se vědomím co nejvýše a podíváte se na svůj život z vyšší perspektivy. Stejně můžete postupovat v každém projektu, na němž pracujete: mějte vizi a udržujte si povědomí o všech kro­cích, které bude nutno učinit.

Čím úplnější obraz budete mít a čím zaostřenější bude váš záměr, tím lépe si uvědomíte, které aktivity jsou pro vaši vyšší vizi důležité, a které ne. Čas, který tak ušetříte, můžete věnovat jiným věcem. Možná si vzpomenete, kdy jste měli ucelenější pohled na věc a na základě toho jste si dokázali naplánovat další postup, který šetřil čas a energii. Takový pohled vám nejspíš umožnil nedělat nic, co nebylo skutečně potřeba.

Chcete-li udělat více práce v kratším čase, pak si dávejte pozor na to, jak věci, které děláte, zapadají do širšího obrazu vašeho života. Pamatujte na to na každém kroku. Máte-li na pří­klad firmu, budete asi chtít mít úplný plán koordinace prodeje s výrobou. Těžko necháte oba úseky, aby podnikaly na vlastní pěst, protože jinak by obchodní oddělení mohlo nabízet víc výrobků, než byste dokázali vyrobit, nebo by výrobní úsek vyrobil víc, než byste mohli prodat. V obou případech byste promrhali spoustu času a firmě by to k dosažení vyšší prosperity nepo­mohlo. Když ale máte plán a vyšší vizi, jednotlivé části mohou spolupracovat na jejich realizaci.

Chtějte si být vědomi nejen širšího obrazu svého života, ale zaměřte se i na to, aby k němu všechny jeho oblasti přispívaly a vzájemně se doplňovaly. Když se soustředíte na svůj duchovní růst a koordinujete vše kolem tohoto vyššího obrazu, pak smršťu­jete čas a projdete „svými životy" za kratší dobu.

Před každou akcí se zamyslete, proč to či ono děláte. Zasaďte si vše do širší perspektivy svého života. Ptejte se: Jak tato činnost naplňuje můj vyšší smysl? Musím ji dělat právě teď? Nemohu ji udělat velkoryseji?" Jakmile zasadíte věci do širšího rámce, začnete se věnovat jen těm činnostem, které slouží vašemu vyššímu smyslu.

Vyšetřete si chvilku na relaxaci a přemýšlení o vyšším smyslu svého života. Představte si, že jste svým vyšším já a dáváte si rady, a soustřeďte

se na vizi svého života a na jeho smysl. Zeptejte se, co je vyšším smyslem vašeho života zítra, v příštím týdnu nebo měsíci, a jak to, co právě děláte, s tímto smyslem ladí. Mentálně si projděte nadcházející den a vnímejte nejprve, jakým činnostem a v jakém pořadí se chcete věnovat, abyste z toho měli dobrý pocit, a pak se teprve pusťte do akce. Chvilka, kterou strávíte hle­dáním širšího rámce událostí, vám může ušetřit nejen hodiny, ale dokonce měsíce zbytečného snažení.

Čím výše se vydáte, tím lépe uvidíte, které činnosti můžete vypustit, jak dojít k výsledku efektivněji či jinou cestou, nebo jestli by některé věci nemohli udělat jiní lidé. Nic z toho, co děláte, nepovažujte za neměnné. Nemyslete si, že musíte dělat cokoliv dřív, než si veskrze prozkoumáte smysl dané věci a její místo ve vyšším smyslu vašeho života. To je totiž jeden z nejdůležitějších kroků, který můžete pro urychlení svého růstu udělat.

 Následováním vnitřního vedení se vám podaří dojít ke svým výsledkům snadněji a s vetší radostí.

 Následování vašeho vnitřního vedení vám ušetří čas a celkově jej zrychlí, protože budete věci dokončovat rychleji a ve zbylém čase se budete moci věnovat novým výzvám. Vaše vnitřní vedení vás povede k jakémukoliv vybranému cíli tou nejrychlejší možnou cestou. Máte-li pocit, že můžete naplnit své poslání prostřednic­tvím svého zaměstnání, máte dvě možnosti. Můžete vyrazit do ulic, prošlapat si střevíce, klepat na každé dveře a odpovídat na všechny inzeráty. A nebo si můžete vytvořit vizi svého perfektního zaměstnání, dovedností, kterých byste v něm rádi využívali, pra­covního prostředí, platu, typu spolupracovníků a pracovní doby, která by vám vyhovovala, a pak čekat s akcí, dokud k ní nedosta­nete vnitřní impuls. Pokud zvolíte druhý způsob, vaše akce nej­spíš rychle přinesou žádané plody.

V této nové vlně energie se vám může zdát, že den nemá dost hodin, abyste vše stačili, že nároky na čas a na celý váš život se zvyšují. Protože čas už není striktní a fixní, pocítíte větší tlak, budete-li se pohybovat pouze v rámci vašeho intelektu. Čím více se budete snažit o logické prosazování věcí, čím delší si budete dělat seznamy a čím více se budete nutit je plnit, tím větší bude váš shon. Seznamy vám mohou pomoci zaměřit pozornost, zůstaňte však pružní a naslouchejte svým pocitům.

Je velmi důležité následovat své pocity a intuici, neboť ta vás posune do vyššího proudu času. Čas, který přichází, je časem intuice, a nikoliv časem lineárně sekvenčním, jako tomu bylo v minulosti. Už není možné zjistit, kdy je nejlepší pustit se do akce, pouze na základě logiky. Tím se dostanete mimo vyšší proud, kde se výsledky rodí snadno. Ačkoliv si uděláte seznam věcí, které je potřeba zařídit, vaše pocity vás mohou nasměrovat jinam. Poslouchejte raději své pocity než své seznamy a uvidíte, že vás vedou k cíli těmi nejlepšími a nejefektivnějšími cestami.

Chcete-li mít více času, zpomalte na konci každé činnosti, a než se pustíte do další, zeptejte se: „Do čeho mám teď chuť? Z čeho bych měl/a radost?" Poslouchejte své vnitřní odpovědi. Někdy vás může hluboce přitahovat určitá činnost, aniž byste v ní viděli logiku. Možná budete pochybovat i o jejím smyslu, budete-li však následovat své pocity a vedení, z dlouhodobého hlediska vám to ušetří hodiny práce.

Například vaše tělo k vám může během práce promluvit, že se chce projít, protáhnout nebo si zacvičit. I když vám to při­padne neproduktivní a řeknete si, že by bylo lepší přinutit se pra­covat dál a těla si nevšímat, rozhodnete se tento fyzický impuls respektovat a půjdete ven. A když se vrátíte, uděláte dvakrát tolik než jindy a napadne vás několik důležitých vhledů, které vám ušetří hodiny práce. Důvěřujte svému instinktu a hlubším impul­sům, protože vás vedou k výsledku tou nejrychlejší a nejzábavnější cestou.

Když dáte na svou intuici a pustíte se do akce, jen když nejste pocitově proti, dosáhnete výsledků v mnohem kratší době, než jste čekali, a budete schopní zvládnout mnohem více, než si teď dokážete představit. V souladu s časem plynete vždy, když jste v kontaktu se svými pocity a se svým vyšším smyslem. Intelektu­ální přístup k času, který říká: „Toto je můj seznam na dnešní den, musím udělat věci v tomto pořadí," vás odvede mimo, do situací a činností, které nebudou v souladu s vyšším proudem.

Jedna žena, která toužila už dlouho po nové práci, dostala impuls jít ke svému zubaři na kontrolu, a tak si domluvila schůzku. Cítila se provinile, že se moc nesnaží, aby si práci našla, jenže žádný vnitřní pocit, který by ji v tomto směru vedl, neměla. Při prohlídce se ukázalo, že její lékař má přítele, který hledá pro svou firmu někoho právě s takovou kvalifikací, jakou měla ona. Spojila se s ním a našla u něj práci podle svých představ.

Vždy jste směrováni ke svému vyššímu dobru, i když někdy jen nepatrnými náznaky. Stalo se vám někdy, že jste náhle měli potřebu uklidit celý byt a pak přišel zvlášť milý, nečekaný host? Vaše vyšší já sleduje vesmír, vidí, co se děje, a neustále vám vysílá zprávy, které vám mají pomoci zůstat ve vyšším proudu dění. Ačkoliv tyto zprávy mohou být zpočátku zastřené, čím více jim budete naslouchat a následovat je, tím více jich budete dostávat a tím jasněji jim porozumíte.

Vedení, kterému se otevřete, vás nasměruje k větší hojnosti, radosti a lásce. Vaše vyšší cesta se bude odvíjet rychleji a načaso­vání vašich projektů bude přesné. Půjdete o krok před ostatními a budete se svou prací připraveni ve chvíli, kdy budou také oni připraveni ji přijmout.

 Čas můžete změnit také tím, že budete naplno přítomní a soustředění na svou prací.

 Čas ve vaší dimenzi začíná přebírat mnoho charakteristik času ve vyšších dimenzích, kde vše probíhá simultánně. Když budete při své činnosti ve vyšších stavech vědomí, můžete využí­vat tento nový druh času efektivněji. Naučte se být plně přítomní, vědomí a soustředění na to, co právě děláte. Asi jste už zažili, že když děláte to, co vás baví, čas se zastaví. Jste do své činnosti natolik ponoření, že na plynutí času úplně zapomenete. Překro­číte fyzicky, lineární čas a zažíváte bezčasovost vyšších dimenzí.

Zážitek intuitivního, vícedimenzionálního času předpokládá, že splynete s tím, co právě děláte; necháte se natolik pohltit, že vy a vaše práce přestanou být oddělené. Je to, jako byste rozšířili své vědomí a pojali do něj to, co děláte, a to je teď vaší součástí, a ne něčím mimo vás. Umělci tento stav prožívají, když skrze ně proudí inspirace a čas mizí. V takovém stavu můžete udělat něko­likahodinovou práci během pár minut, protože překračujete váš normální, lineární čas.

Více času si v nové vlně energie zajistíte tak, že zvýšíte své vib­race a budete pracovat s věcmi z vyšší úrovně. Jak? Budete se svým záležitostem věnovat pouze v příhodném energetickém pro­storu a jen když jim budete moci věnovat svou plnou pozornost. Nejste-li na danou věc správně naladění, pusťte se do něčeho jiného, do čeho máte chuť. Věřte tomu, že pokud nemáte na něco náladu, určitě máte v té chvíli něco důležitějšího na práci.

Když děláte jakoukoliv činnost bez chuti, mnohem více se od ní oddělujete. Myslíte při ní asi na jiné věci. Když nejste se svou činností spojení, operujete v lineárně sekvenčním čase, kde vše trvá déle.

Věci, které neděláte na vyšší úrovni, vám obvykle dají více práce. Může se stát, že je budete muset předělávat nebo od nich upustit. Mohou také vést k dalším, časově náročným úkolům v budoucnosti. Naučte se být natolik se svou zkušeností, kterou vám vaše činnost poskytuje, že s ní v dané chvíli splynete a pak budete pracovat s časem jako vaše vyšší já.

Mnozí spotřebujete více času a energie na své starosti, než na vyřízení záležitostí, kterých se týkají. Nestalo se vám, že jste něco odložili, protože by to bylo moc náročné, a nakonec se ukázalo, že když jste se do toho s chutí pustili, bylo to hotové rychleji, než jste si mysleli? Máte-li něco, co stále odkládáte, pusťte to na chvíli z hlavy a přestaňte se obviňovat, že v dané věci nic nedě­láte. Někdy vaše snaha přinutit se k něčemu vše jen ztěžuje.

Chcete-li si vytvořit více času, hlídejte si svá slova a myšlenky, které o čase máte. Neříkáte náhodou sobě nebo ostatním: Já nikdy nemám dost času; strašně spěchám; vůbec nevím, jak to všechno stihnu." Vaše slova, myšlenky a víra tvoří vaši realitu, takže si raději říkejte, že máte právě tolik času, kolik potřebujete. Začněte si říkat třeba: „Mám čas, který potřebuji; své věci dělám uvolněně a soustředěně." I když vám to zpočátku tak nepřipadá, vaše slova a myšlenky brzy vytvoří odpovídající realitu.

 Svůj život můžete obohatit velmi rychle, když si budete představovat, že to co chcete, už mate.

 Můžete se naučit smrštit čas a přitáhnout si věci rychleji. Někteří z vás si chcete vytvořit více hojnosti, přitáhnout si „spříz­něnou duši" nebo třeba rychleji zhubnout. Dělejte, jako byste toho už dosáhli, a vaše chování zapůsobí jako silný magnet a danou věc vám do života přitáhne. Svůj duchovní růst můžete urychlit například tím, že budete dělat, jako byste už měli kvality, o které usilujete. Můžete si třeba představovat, že už máte to, čeho chcete dosáhnout, například vnitřní mír nebo radost. Chcete-li více hojnosti v nějaké oblasti, předstírejte, že už ji máte. Jaký by to byl pocit? Co byste dělali jinak? Věnujte čas vizualizaci čehokoliv, po čem toužíte, a představujte si, jak už danou věc máte. Řekněte si: „Právě teď mám/jsem..." a doplňte cokoliv, co chcete vytvořit. Když si představíte, jak něco máte, stanete se sil­nějším magnetem pro danou věc a ta pak vstoupí do vašeho života rychleji.

Chcete-li tvořit věci rychleji, soustřeďte se raději na esenci (podstatu) toho, co vám přinesou, než na jejich formu. Chcete-li například nové auto či domov, soustřeďte se na to, co vám jejich vlastnictví přinese. Na nové auto bude třeba větší spolehnutí, novy domov vám dá více prostoru, a podobně. Esenci toho, co si přejete, můžete začít tvořit okamžitě. Můžete začít třeba pracovat na spolehlivosti svého stávajícího auta. Doma si můžete vyprázd­nit kout v jedné místnosti, což hned zvětší váš prostor. Tím, že zvýšíte spolehlivost svého starého auta, posílíte svůj magnetis­mus, a ten vám pomůže přitáhnout si auto nové a spolehlivější.

Ptejte se po esenci, kterou očekáváte, když zhubnete, najdete „spřízněnou duši" nebo získáte cokoliv jiného, pro co jste se roz­hodli. Jakmile se soustředíte na esenci toho, co chcete, zjistíte, že existuje spousta cest, jak ji získat hned teď. Až vnesete do svého života esenci toho, co si přejete, budete si přitahovat jako magnet specifickou formu, ve které chcete, aby daná esence přišla.

Pro vaše vyšší já je čas jen určitým množstvím kroků, které je třeba podniknout, aby se něco stalo. Myslete na to, co chcete. Představte si, jak vstupujete do světa svého vyššího já a vidíte to, co chcete stvořit, jako celek, jako byste vše viděli najednou, od začátku do konce. Dále si představte, že dokážete vnímat i všechny části tohoto celku, neboli kroky, které musíte podnik­nout, abyste danou věc vytvořili. Není třeba znát konkrétně, jaké kroky to budou. Získejte z nich jen určitý dojem nebo si před­stavte, kolik jich asi bude.

Věci pak urychlete tím, že si budete představovat, jak jdete krok za krokem, rychleji a s větší chutí. Možná se uvidíte, jak některé kroky dokonce přeskakujete a jdete rovnou ke svému cíli. Budete-li se milovat bez ohledu na to, zda danou věc už máte nebo ne, a přestanete-li něco „nutně potřebovat", rychleji pro­jdete cestu k získání všeho, co chcete mít.

Můžete se naučit změnit fungování času ve svém životě, mist­rovsky zvládnout rychlost, jakou se věci dějí. Můžete urychlit svůj růst a přitahovat si věci rychleji. Můžete se naučit dosáhnout vyš­ších stavů vědomí, kde splynete s časem, a to vám pomůže udělat hodně práce v realitě vašeho vyššího já, v realitě bez času.

 Meditace

 Smyslem této meditace je naučit se rozpínat a smršťovat čas. Můžete požádat přítele, aby vám položil následující otázky, nebo si je říkejte v duchu, popřípadě si je nahrajte na kazetu (s odml­kami mezi jednotlivými otázkami, abyste měli čas na odpověď). Můžete si odpovídat jen v mysli, nahrát si odpovědi na magneto­fon nebo si je zapsat.

Před touto meditací se vžijte do svého vyššího já.

Rozpínání času. Jako své vyšší já teď raďte sami sobě v následují­cích otázkách. Dívejte se na své vyšší já, na moudrý hlas v sobě, jako na poradce, který vám radí, co dělat v daných oblastech vašeho života.

Co je vaším důležitým posláním v tomto měsíci? Ve třech následujících měsících? V tomto roce? Zjistěte o vyšším po­slání svého života v těchto obdobích co nejvíce, popište si ho v tolika formách, v kolika dokážete. 

Co důležitého můžete udělat, abyste naplnili své vyšší poslání v následujících oblastech:

Práce (zaměstnání, kariéra, hlavní aktivita)

Hmotná hojnost (peníze, předměty)

Životní prostředí (prostor, kde žijete; místo)

Aktivity přinášející duchovní růst

Životní pohoda (zdraví/fyzická kondice, odpočinek, koníčky, cestování)

Vztahy. Které jsou vaše dva nejdůležitější vztahy a co byste mohli pro tyto dva lidi udělat? Jak mohou tyto dva vztahy přispět k vašemu vyššímu poslání?

 Budete se potřebovat něčeho vzdát, abyste mohli jít dál? Nakolik se budete muset naplnění vyššího poslání zavázat? Jak můžete naplnit tento vyšší smysl s větší radostí?

Jaký krok můžete pro naplňování vyššího smyslu vašeho ži­vota podniknout příští týden? 

Smršťování času. Myslete na své vyšší poslání v tomto roce. Před­stavte si, že k jeho naplnění vede určitý počet kroků.

Uvědomte si, jaký máte z těchto kroků pocit; kolik jich je, jak jsou obsáhlé, v jakém pořadí budou probíhat atd.

Představte si, jak děláte tyto kroky s radostí, jak s každým rostete a prosvětlujete se. Možná se uvidíte, jak některé kroky přeskakujete a míříte rovnou ke svému cíli.

Prožívejte pocity, které budete mít — dělejte, jako byste už své vyšší poslání naplnili. Prociťujte narůstající vyzařování ve vašem těle. Řekněte si: „Právě jsem stvořil/a... (doplňte coko­liv, co je vaším vyšším posláním)."

Psí budete připraveni, vraťte se svým vědomím do místnosti a zapamatujte si všechny rady a doporučení, která jste právě dostali.

 

Vše o esoterice a duchovním životě a spousty zajímavých a poučných témat
www.skola-esoteriky.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář