Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vědecký kontra intuitivní výklad vzniku vesmíru a člověka

8. 12. 2011
"Vědecký" výklad vzniku vesmíru a člověka každý zná. Učil se jej ve škole. Pro přehlednost jej zkráceně zopakuji:

Na počátku byla singularita. (Nikdo neví, co to je.) Před 13,7 miliardami roků se této singularitě zachtělo třesknout, a tak z bodu menšího než elektron na místě dnešního středu vesmíru explodovala hmota, čas a prostor, ze kterých se postupně vytvořil rozpínající se vesmír, jak jej dnes známe.

 
Ilustrační obrázek Postupem miliard let se ze změti částic samovolně konstituovaly galaxie, slunce a planety. Mezi nimi i naše slunce a naše planeta Země. Do pramoří na jejím povrchu bušilo kosmické záření všeho druhu, a proto se v něm vytvořily dusíkaté sloučeniny. Následně i první aminokyseliny a bílkoviny. Ty se náhodně sdružovaly v "koacerváty", které si opět "samospádem" vytvořily první nukleinovou kyselinu (DNA). Tím se koacerváty náhodně oživily a staly prvními živými buňkami.

První živé buňky se přeměňováním neustále přizpůsobovaly prostředí, až přišly na to, že nejlépe pro ně je se sdružit. Tak opět vývojem a náhodně vznikly všechny složité živé organismy.

Nakonec se v důsledku přizpůsobování se buněk životním podmínkám vyvinuly i opice. Do jedné DNA v těchto opicích náhodně udeřilo mutagenní záření nebo nověji zapůsobil virus. To způsobilo, že se omezil růst čelisti těchto opic. V důsledku této šťastné mutace opici se zkrácenou čelistí začal růst mimořádně mozek. Tak se proměnila v lidoopa. V důsledku takového zvětšení mozku jeho nositele napadlo, že by měl začít pracovat. Prací se ovšem zpotil, ale ztráta srsti se ku podivu stala pro vývoj upřednostňujícím prvkem.

Tímto samovolným vývojem se na zemi objevil pračlověk, Homo sapiens. Ten se dále sám od sebe vyvíjel až do podoby současného člověka. Z hrdosti nad svým důvtipem, pomocí kterého tato skupina vědců objevila, proč a jak tu je. To je vedlo k tomu, že se sami nazvali druhem zvířete Homo sapiens sapiens. Neboli člověk moudrý na kvadrát.

Při domýšlení důsledků této vyučované domněle vědecké teorie se každému vyškolenému absolventu moderní školy stane "jasným", že jeho vlastní existence je náhoda, že jeho život jako jedince nemá žádný nadčasový smysl. Svůj život na Zemi vnímá takto "vyškolený" absolvent pouze jako prosté biologické přežívání těla. A podle tohoto závěru se stoupenec "vědeckého" světového názoru (ateismu) následně v průběhu života chová. Jeho všeovládající životní filozofií se stane úsilí o to, užít si v životě co nejvíce živočišných slastí těla a co nejvíce se vyhnout bolesti. Protože na školách a v médiích působící stoupenci "vědeckého světového názoru" jej také "vyškolili" v tom, že po smrti jeho těla již nic není, vše, co se netýká hmotného těla, považuje za vědecky překonané pověry zaostalých divochů. (Ač žádný ze žijících přírodních kmenů k "myšlence" ateismu nikdy nedošel.)

Oproti tomuto "vědeckému" popisu smyslu existence vesmíru a člověka, která se vyučuje, existuje i poznání "materialistickou vědou" neuznané, kterému se říká intuitivní. To se opírá o poznatky ducha ve stavu změněného stavu vědomí. Duch je ta nehmotná energie, jejíž přítomnost v člověku prokazuje odlišnost chování člověka od chování zvířat. Tento duch člověka je pomocí abstrakce zákonů z přirozených dějů schopen poznat, že skrze chování atomů a živých buněk těla je možné z nich abstrahovat informaci o celé genealogii vesmíru a člověka. Egyptští hermetici tomuto překvapivému jevu říkali zákon "jak nahoře, tak dole". (Neboli shodnost zákonů makrokosmu a mikrokosmu.) Dnes z chování částic fyzikové odvozují všechny děje ve vesmíru. Také biologové a lékaři tzv. celostní medicíny využívají poznatku, že každá buňka těla nese v sobě informace o dění v celém organizmu. Jak podivný to úkaz ve vztahu k teorii náhodného vzniku života.

Zbývá domyslet do důsledku poznatek, že každá buňka v těle nese zápis o čemkoliv, co se dělo nebo děje v celém těle! Na základě uvědomění si tohoto jevu si můžeme další abstrakcí uvědomit, jak to vlastně bylo se vznikem života i vesmíru. Jen se to skrze rozvinutí vlastní intuice naučit číst! Aby to ale současný člověk dokázal, musel by se nejprve vymanit z materialistické hypnózy, kterou mu vládnoucí společnost éry temného věku (Kali juga) vsugerovala. Obsednutí myšlení současné vědomostní elity materialismem neboli vyzařováním ducha hmoty Ahrimana, znemožňuje jí k těmto závěrům dospět. Toto zablokování myšlení ovšem znemožňuje transformaci současného konzumního člověka v plnohodnotnou duchovní bytost. (V člověka ráje.) Zatím se mocným tohoto světa, správněji "obsedlým lží o podstatě tohoto světa", daří tento proces procitnutí lidstva blokovat. A to proto, že jim tento mylný výklad podstaty a smyslu existence světa umožňuje považovat se po dobu života za bohy a nadlidi. Jejich pozemská moc jim skrze peníze naznačuje, že jim toto sebehodnocení dává možnost jednat alespoň po dobu života podle své vůle. Tuto dočasnou příležitost mylně vnímají jako svobodu!

Pro kontrast s výše uvedeným "vědeckým" popisem vzniku a smyslu existence vesmíru a člověka popíši, jak je z mých "buněk a atomů vyčetl" můj duch.

Na počátku byla jen zářící Podstata světa, která je nyní nazývána lidským pojmem Bůh. Byla obklopena kruhem z Ní odvozených bytostí, které pozemská náboženství nazývají archanděly a anděly. (Ti podle indických legend vznikli z duchovních zárodků, vyvinuvších se v procesech začátku a konce  předchozích Velkých třesků.) Kromě nich tam před počátkem - ovšem ve větší vzdálenosti od zářícího Boha - byly i jiné do začátku vzniku člověka nezformované duchovní zárodky. Ty ve velké vzdálenosti od Boha existovaly ve stavu nevědomé blaženosti neboli "limbu". (Sladký spánek.) V některých z těchto zárodků se ale probudila touha přiblížit se více k blaženost poskytujícímu Světlu. Přiblížení je ovšem možné jen skrze poznání Boha. Z lásky k těmto zárodkům Podstata světa uvolnila část energie ze sebe a rozdělila nic "na plus něco (velký třesk našeho vesmíru ) a mínus něco (stínový vesmír)". Viz čínská monáda, jin a jang v kruhu, v proměňující se jednotě celku.

Náš vesmír tedy Bůh z lásky k těmto k němu směřujícím duchům učinil jako "takové pískoviště pro hraní" neboli prostor pro rozvoj duchů, jež se chtějí přiblížit ke Světlu věčného života.

Tímto láskou vedeným záměrem byl Bohem dán smysl existence hmotného vesmíru!!! Nám lidským duchům byla vytvořena hmotnost coby "píseček na hraní neboli poznání Podstaty světa". Prožitím života v hmotnosti v ní pohybující se duchovní bytosti (lidé i je sledující andělé) poznávají lépe Boha. Tím mohou "zvyšovat svoji vibraci" (duchovní kvality) a přibližovat se ke Světlu.

Proto je dar života takovou hodnotou z hlediska věčnosti. Lidským duchům se tímto dává možnost (po oddělení těla) přiblížit se ke Světlu blíže, než byly před tím. Kdo tuto příležitost využije, získá pravý (věčný) život. Zdá se mi, že i andělé lidem na cestě pomáhající, za tuto pomoc z lásky "vibračně" rostou.

Z výše uvedeného můžeme pak lépe pochopit, co myslel Ježíš řadou výroků o skutečném smyslu života, mj.: "Co by získal člověk, kdyby celý svět získal, ale svou duši ztratil!" (Neboli promeškal možnost přiblížení se Světlu skrze pozemský život.)

Pozemský život má pro lidskou bytost smysl jen tehdy, využije-li jej k rozvoji poznání rozumového i duchovního! Tím k poznání Boha - podstaty světa neboli Světla! Vědecko-ateisticky, živočišně či konzumně pojatý život, jak jej lidem nabízejí současné pseudoelity, velkého smyslu nemá. Každý se o tom přesvědčí, jakmile "odloží tělo". Já se domnívám, že naštěstí skrze velkou milost Podstaty světa i tito současní, Duchem materialismu oklamaní duchové, dostanou skrze reinkarnaci možnost "reparátu" života. Aby po konci existence vesmíru se mohli věčně hřát v blízkosti Světla.


MVDr. Josef Staněk
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Kvěci...

AlLadin,8. 8. 2012 21:54

Autor člámku představuje čtenářům směsku známých dat.
Nechci být tak ostrý k obsahu článku, jako jiní komentující.
Odpovídá rozhledu a vnímáníautora a nevidím na jeho obsahu cosi nepoctivého. Každý má jinou svou mozaiku, z níž vychází jeho mentálně-emočionální činnost.
V článku autor odkazuje na védskou a nejen tuto indickou tradici. Je v ní mnoho pravdivého. Ale ne vše.
To ovšem dokáže poctivě posoudit lidská bytost, která na cestě ke své skutečné regeneraci a skutečnému vědění kousek urazila. V reakci prvního komentujícího vnímám nepříměřený přebytek ega což je vždy a za všech okoloností na škodu. Lidská rasa má pradávnou historii, jež sahá daleko za tuto překrásnou planetu a její 3D realitu, z níž vychází hledající mysl. Hmotařství je velmi, velmi omezeným pohledem a k jakémukoliv obrazu reality nemá blíže, než jakékoliv náboženství. Takzvaný "vědecký pohled", má podobně slabá místa pro svou strnulost a nepružnost.
Bytosti, jež jsou organicky harmonické, nepokřivené získávají své vědění mimo jiné z přímého poznání, jež jim zprostředkovává jejich zdravá transharmonická energoinformační výbava. K tomu se je nutno, vzhledem k nehezké realitě lidských bytostí, dopracovat tvrdou prací na sobě. Poctivým, pokorným usilováním a absolutní vnitřní pozorností. Ego nedovolí vidět a vnímat věci hlouběji, je nastaveno k povrchnosti, ať už je maskována za cokoliv.
Nedovolí lásce, pokoře a odpuštění nastavit v nás sta, kdy jsme schopni nahlédnout pod závoj mystifikací, manipulací s daty a pojmy.
Jsme děti jediného věčného zdroje prnvího stvoření věčného života. Naší přirozeností je láska a vědění.
Jsou bytosti, jež nesdílí tyto hodnoty, mají vlastní úkorné zájmy a udělají cokoliv, aby svých cílů dosáhly.
Lidské bytosti, chtějí-li přežít, nezbývá jim, než zavčas najít cestu ke své podstatě dokud to jde. Za několik měsíců se mnohé změní a pak to bude o mnoho těžší i když ne nemožné. Zapomente na povolená náboženství(i když i v nich lze najít sem tam něco dobrého), na New Age, channelery a spol.
Možná se objeví některé vesmírné rasy, budou tvrdit leccos. Vy ovšem nezapomeňte, že nikdo není našimi bohy a nikdy nebyl. Vše, o čem hovořím je možno vyjádřit vědečtějším zůsobem. To, o čem hovořím vychází mimo jiné ze znalostí v oblasti multidimenzionální fyziky. Ty na univerzitě nezískáte. Ty znalosti jsem získal od bytostí, jež mají za úkol ochranu organických evolučních procesů v tomto(nejenú vesmíru. Andělská lidská rasa k nim kdysi náležela. Než byla zotročena temnými vesmírnými predátorskými bytostmi.
Ty nás využívaly a využívají jako rukojmí a současně se snaží použít lidskou rasu ke svým vlastním úkorným cílům. Lidská genetika, coby evolučních strážců má možnosti, jež padlé vesmírné kolektivy nemají a nemohou mít. Proto s námi manipulují a manipulovali. Jsme pro ně jen kořist. Po konci tohoto roku postradatelná. Tato věc se týče nejen této malé krásné planetky, ale celé galaxie a mnoha dimenzí.
Co můžeme my, lidé v tuto chvíli udělat pro sebe a své blízké?
Stát se pro sebe a své blízké zdrojem nekonečné, bezpodmínečné lásky, odpuštění(i sobě) a pokory coby vědomí rovnosti si všeho. MIlovat zdroj prvního stvoření věčného života tak, jako miluje on nás a žít čistě a poctivě.
Tím přispějeme k léčení tohoto světa od bolestí, způsobených metatronickými bytostmi a energiemi a ať už věci skončí jakkoliv, budeme blíže splynutí s přirozenými evolučními strukturami tohoto vesmíru, s krystovskou krystalovou spirálou a zdrojem.
Získáme klíč k věčnému bytí ve věčném společenství věčných krystovských bytostí, žijících věčně ve věčné krystovské krystalové spirále, vrátíme se domů...To je to spasení, to nanebevstoupení. Vše ostatní je čímkoliv, jen ne tímto.
Přeji všem hezký den

Názor na "vznik vesmíru" dle dr. Staňka

Petr Krajáč,4. 5. 2012 13:35

nemívám ve zvyku reagovat na každý internetový názor na vznik vesmíru, ale pod heslem "mnohovesmír" jsem narazil na "úvahu" pana dr. Staňka. Nelze mu upřít jistou tvůrčí fantazii ani určitou školní znalost faktů o všeobecně známých, byť ne již aktuálních, poznatcích. Ale vzhledem k tomu, že je držitelem akademického titulu, měl by disponovat i metodicky funkční logikou a jistou myslitelskou poctivostí. To, co předvedl ve svém článku míchaje páté přes deváté bez jakékoli zodpovědnosti vůči udržitelnosti a verifikovatelnosti své ideové konstrukce, je skutečně tristní i zábavné zároveň. Právo na náboženské fantazijní kreace nikomu nelze ve svobodné společnosti upírat. Nicméně akademické vzdělání, byť v jakémkoli oboru, by nemělo být popíráno "tvůrčím" výkonem mentální svévole. Na druhé straně si možná pan doktor chtěl jen trochu zašpásovat, což mu samozřejmě není třeba mít za zlé. S jeho odmítavým postojem ke konzumentarismu a jakémusi vulgárnímu materialismu ale souhlasím. Jen doporučuji poněkud serioznější argumentaci. Takovýmto legračním "zdůvodněním" odmítání krátkozrakého "hmotařství" se ale jinak dobré věci dělá medvědí služba.
Jsem vstřícný věcné diskusi se seriozními parametry. e-mail: petrkrajac@seznam.cz