Jdi na obsah Jdi na menu
 


Americký létající talíř odtajněn

28. 11. 2012

Diagram Projektu 1794 - létajícího talíře (Credit: USAF / National Archives)

Nedávné odtajněné dokumenty leteckých sil Spojených států, divize pro aeronautické systémy, odhalil plány z 50. let na vývoj létajícího talíře. Národní archivy nedávno uveřejnily podrobnosti o projektu s názvem Projekt 1794.

Internetové stránky Wired.com vysvětlují, že měli dokončený letoun, který by byl schopen “kroužit kolem zemské atmosféry průměrnou rychlostí 4 184 km za hodinu”. Technické parametry ukazují, že letoun byl navržen tak, aby vzlétal a přistával vertikálně “za využití tryskového pohonu”.

Dokumentace odhaluje, že letectvo mělo kontrakt s nyní již zaniklou kanadskou leteckou společností Avro Aircraft Limited v Ontariu, aby sestavila létající talíř.

Mnoho badatelů UFO vědělo po dlouhá léta, že letectvo má takové projekty na létající talíře. Vzdušný historik Michael Schratt uveřejnil článek na těchto stránkách v roce 2010, a to o projektu letectva na létající disk. Takže nedávno odtajněné informace týkající se Projektu 1794 nejsou takovým překvapením. Ale je zajímavé vidět oficiální podrobnosti uveřejněné a dostupné pro veřejnost.

O letounu se uvažovalo, že poletí téměř čtyřikrát rychleji než zvuk při výšce kolem 32 kilometrů, ale na omezenou vzdálenost 1 600 kilometrů. Dokonce s rozpočtem, který se odhaduje kolem 26,6 miliard dolarů v roce 2012. Tato snaha údajně nikdy nedosáhla svého cíle, několik let skomírala a v roce 1960 byla zrušena.


Jason McClellan, 8.10. 2012, OpenMind

Překlad: Karel Rašín

Zdroj: http://www.exopolitika.cz/news/americky-letajici-talir-odtajnen-/

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář