Jdi na obsah Jdi na menu
 


Testy potvrzují, že úlomky z Roswellu nejsou ze Země

1. 8. 2011

Učitel z vojenského institutu v Roswellu v Novém Mexiku asi objevil první vědecký důkaz umělých úlomků vyrobených na jiné planetě. Navíc tyto úlomky byly nalezeny blízko místa, kde byly objeveny části z údajně zříceného létajícího talíře, kousek od Roswellu v roce 1947.

Frank Kimbler, učitel střední školy, který přednáší na vysoké škole při vojenském institutu v Roswellu geologii říká, že měl vždycky zájem o UFO a měl dokonce své vlastní neobvyklé pozorování, když mu bylo 20. Když se přestěhoval do Roswellu, rozhodl se dát se do expertízy a vzít si na mušku nejslavnější incident UFO v historii, zřícení v Roswellu. Říkal, že jeho hlavním cílem bylo najít nějaký fyzický důkaz. Začal hledat satelitní záběry údajného „místa úlomků“. To mělo být to, o němž řekl Mac Brazel Air Force, že tam našel kousky zříceného objektu. Kimbler tyto záběry použil k infračervenému zvětšení, aby tím osvětlil oblasti, kde byla půda narušena. Byl překvapen, když našel oblast, která byla podobná té, kterou popisovali svědci. Byla asi kilometr dlouhá a pár desítek metrů široká a ležela směrem, který svědkové zmiňovali. Také si všiml, že tato oblast měla rovné okraje, což je něco neobvyklého pro přirozený výskyt. Dalším jeho krokem bylo vydat se tam s detektorem kovů a oblast prohledat. Začal si do tohoto místa v květnu 2010 plánovat výlety. Za použití detektoru kovů mohl nalézt kousek o velikosti broku, 8 cm pod povrchem. Našel malé kousky, což bylo přesně jeho cílem. V předchozích archeologických vykopávkách v této oblasti zkoumali zeminu pomocí síta s otvory velkými dost na to, aby jimi prošly malé kousky. Kimbler podotýká, že kdyby tam cokoli zbylo, bylo by to velmi malé a možná ve zvířecích doupatech nebo v mravenčích hromadách. A právě ve velkém mraveništi našel svůj první kousek. To, co našel, byl nějaký stříbrný kov vypadající jako hliník. To bylo zvláštní, protože nebyly žádné indicie k tomu, že by se měly v této oblasti vyskytovat hliníkové předměty. Příležitostně také našel cín, který pocházel z kusů cínových střech, který sem byl navátý a nějaké hřebíky. Nakonec našel více těchto stříbrných kousků a řekl, že vypadaly jako roztrhané. Některé z jejich hran vypadaly jako roztavené. Našel také nějaké hliněné knoflíky, které vypadaly jako nějaký druh používaný na vojenských pracovních oděvech na konci 40tých let. Pokud je to pravda, demonstruje to, že v této oblasti byli vojáci. Kimbler měl pocit, že malé stříbrné kousky byly dost zajímavé na to, aby udělal analýzy. Aby získal nějakou pomoc, zašel do roswellského mezinárodního muzea UFO a badatelského centra. Je to v centru Roswellu, museum je hlavním místem pro badatele roswellského zřícení UFO. Ukázal materiál ředitelce muzea Julii Shuster a sešel se s badatelem Donem Schmittem. Rozhodli se financovat první test, který udělali v Socorru New Mexico Tech. Za použití mikroskopické sondy byly schopni určit složení materiálu: hliník, křemík, mangan, měděná slitina. To je složení neznámé, ale používalo se na stavbu, ale není obvyklé nalézt je ve formě fólie.

To inspirovalo Kimblera udělat na tomto kousku test s izotopem. Kimbler říká, že práce s izotopem je tak důležitá proto, že ,,poměry“ jsou „velmi podobné jako naše otisky prstů“.

Jistá koncentrace prvků na zemi je unikátní. Takže pokud znáte izotopický poměr pro magnesium, bude stejný pro cokoli na Zemi, co obsahuje magnesium, ale pokud to není ze Země, má to zcela odlišný poměr. Například meteority mají jiný poměr, protože nejsou ze Země. Izotopické analýzy jsou nezbytné k určení toho, zda materiál je ze Země, nebo z jiných planet.

Kimbler odjel do univerzity do Nového Mexika do institutu meteoritů a hovořil s jejich expertem o analýze ohledně izotopů, kterou by mohli udělat. Kimbler expertovi neřekl o vzorcích žádné podrobnosti, mezi čtyřma očima řekl expertovi, že jediný důvod, proč chce udělat test, je, že má podezření, že materiál nepochází ze Země. Expert chtěl vědět odkud ten materiál pochází a když mu to Kimbler řekl, odmítl test udělat se slovy, že zřícení vesmírné lodi u Roswellu byla jen „snůška nesmyslů“. Jeden z dalších vědců v kanceláři argumentoval tím, že jde-li o něco neobvyklého, může být důležitá možnost se na to podívat. Avšak dotyčný expert neustoupil a práci odmítl. Druhý vědec byl na univerzitě specialistou na mikrosondy a ačkoli nedělal práci s izotopem, byl schopen získat více specifických informací o složení materiálu a potvrdil původní práci, která byla provedena.

Bigelow Aerospace projevil určitý zájem pomoci Kimblerovi s jeho analýzou, ale po strávení několika měsíců nedošlo k žádnému výsledku a Kimbler musel jít jinam. Kimbler našel další laboratoř s certifikacemi ochotnou tu práci udělat. Museum UFO nabídlo peníze a výsledky byly zpět za pět dní. Kimbler říká, že se téměř složil, když uviděl jejich informace. Poměry byly zcela mimořádné. Když mu to předložili, měli pouze dvě odpovědi k vysvětlení závěrů: „buď laboratoř udělala analytickou chybu, nebo materiál není ze Země.“

 

Avšak, Kimblerova práce není dokončena. Říká: „Dodržování zásad metody správného vědeckého protokolu pro soubor dat není doděláno.“ Aby se dokázalo, že laboratoř neudělala chybu, potřebuji ještě další práce. Říká, že má v zásobě dvě další certifikované laboratoře, aby učinily další izotopické testy, které by potvrdily předchozí práci a že tyto práce budou hotovy v průběhu několika týdnů. Kimbler říká, že aby se potvrdilo, že materiál není ze Země, je nutné mít výsledky alespoň ze dvou nebo třech laboratoří. Další důležitý aspekt materiálu, kterým je hliník, poukazuje na nepozemský původ, hliník totiž musel být zpracován, vyroben. Narozdíl od některých přírodních prvků jako je zlato nebo stříbro, které můžeme najít ve formě nugetů v surové podobě, hliník se přirozeně vyskytovat nemůže. Dokazuje-li to, že tento materiál není ze Země, znamená to, že byl něčím, co bylo někde vyrobeno. Lidé nevyrábějí nic z vesmíru, natož něco, co by spadlo z vesmíru a přistálo u Roswellu, kde byla údajně nalezena vesmírná loď v roce 1947. Kimbler říká, že bude opatrný, než učiní nějaké definitivní prohlášení, ale je „plný naděje“. Říká, že certifikované laboratoře obvykle chyby nedělají a že tito lidé, kteří tuto práci dělají, jsou ti z těch nejlepších v oboru. Zdá se, že výsledky ohledně Kimblerova materiálu značí mimozemský původ a jeho výroba je samozřejmě zarážející. Má Kimbler přesvědčivý důkaz, poukazující na to, že jsme byli navštíveni mimozemskou inteligentní civilizací, která se zřítila u Roswellu v roce 1947? Kimbler říká, že nás až do současnosti držel v napětí, ale že je ochotný k tomu poskytnout nám snímky materiálu a analýz již dnes.

Alejandro Rojas 12.6. 2011

překlad: Karel Rašín

http://www.openminds.tv/test-confirms-roswell-debris-733/

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář