Jdi na obsah Jdi na menu
 


Brazilské ministerstvo obrany a ufologové

16. 5. 2013

Poprvé v historii ministerstvo obrany nějaké země oficiálně pozvalo ufology k rozhovorům o jevu UFO, o tom, jak zacházet s vyšetřováním UFO a informacemi, které z toho vyplynou. Setkání se odehrálo 18. dubna 2013 na brazilském ministerstvu obrany ve federální budově a zúčastnilo se ho přes 20 lidí.

Zástupci ministerstva obrany, velvyslanec Celso Amorim, jeho tajemník Ari Matos Cardoso a jeho spolupracovníci obdrželi od členů Brazilského výboru badatelů UFO zprávu a zahájili diskuze na toto téma. Na schůzce, která trvala 75 minut, bylo také přítomno několik zástupců brazilského letectva, námořnictva a armády, všichni podléhající brazilskému ministerstvu obrany. Ti byli požádáni, aby plně vyhověli žádostem ufologů.

Tato schůzka je přímou odpovědí na dopis z Iguassu Falls, vydaný během 4. světového fóra o UFO, které se uskutečnilo v prosinci 2012 v Iguassu Falls. V tomto dokumentu, podepsaném téměř 30 řečníky z téměř tuctu zemí a 600 osobami, které se zúčastnily konference, bylo formálně požádáno brazilské ministerstvo obrany, aby byly otevřeny všechny tajné archivy UFO a aby se vytvořil oficiální výbor pro badatele UFO pod hlavičkou brazilských leteckých složek. Nyní se to podařilo!

Anglická verze dopisu: http://www.ufo.com.br/public/carta_foz/iguassu_falls_letter.pdf 

Dopis z Iguassu Falls je posledním krokem známé a velmi úspěšné kampaně „UFO: svoboda informací právě teď“, vytvořené Brazilským výborem badatelů UFO (CBU) s pomocí brazilského časopisu UFO Magazíne, jež dosud měla za následek to, že brazilská vláda odhalila přibližně 4,5 tisíc stránek tajných dokumentů UFO.  

Všechny dokumenty jsou uveřejněné zde: www.ufo.com.br/documentos  

Jsem velmi rád, že mohu oznámit tuto informaci celé světové komunitě UFO. Je to výsledek mých kolegů i mého úsilí při Brazilském výboru badatelů UFO (CBU), kdy se snažíme vyjasnit a zveřejnit problematiku jevů UFO v Brazílii. Odhalení UFO v Brazílii je přímým důsledkem našich strategií za poslední roky, za pomoci výše zmíněné kampaně to brazilské ministerstvo obrany s uznáním pochopilo.

Fotografie ze setkání zde: www.ufo.com.br/public/mod 

A. J. Gevaerd

šéfredaktor, Brazilian UFO Magazine 

koordinátor, 4. světového fóra o UFO

www.ufo.com.br

www.ufoz.com.br 

Překlad: Karel Rašín

Zdroj:
http://www.exopolitika.cz/news/brazilske-ministerstvo-obrany-a-ufologove/

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář