Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kdo byli dávní stavitelé velkých pyramid?

28. 12. 2009
Na zodpovězení téhle otázky se musíme přesunout do dob nejstarších, o kterých se dochovaly vůbec poprvé nějaké písemnosti. Navštívíme jižní Mezopotámii, která nám v lecčems napoví. Žil zde národ Sumeru, jejich historie se datuje od roku 3500 let př.n.l. V jejich náboženství se objevuje víra ve vícero bohů a to konkrétně ve 12 nejdůležitějších, kteří se obměňovali. Pantheon a události sumerských bohů se prolínají napříč naší historií po celém světě. Až teprve v křesťanství se píše o jednom bohu, ale i v Bibli - Genesis jsou zmínky o bozích, k těmto nepřesnostem muselo samozřejmě dojít, protože i biblické příběhy se nevyhnuly popisu sumerských událostí. V Egyptě, Řecku, Indii, Střední a Jižní Americe nebyla žádná jiná božstva než ta sumerská, která žila v pospolitosti s lidmi tehdejší doby, která odešla, ale slíbila, že se vrátí.

Mexiko, Teotihuacán

Ze tří teotihuacánských pyramid je nejmenší pyramida boha Quetzalcoatla, střídají se zde obrazce se stylizovanou tváří Tlaloka. Tato pyramida spadá do doby Toltéků a podobá se mnoha dalším mexickým pyramidám. Naproti tomu obě větší pyramidy nejsou zdobené vůbec, schodiště bylo k pyramidám přidáno až později. Mají jiné rozměry i tvar a odlišují se v první řadě tím, jak jsou ohromně staré, těmito aspekty připomínají pyramidy v Gíze. Pozoruhodné na tom je, že ačkoliv je Chefrénova pyramida v Gíze nižší než Cheopsova pyramida, jejich vrcholy jsou ve stejné nadmořské výšce, protože Chefrénova pyramida je vystavěna na místě přesně o tolik vyšším, o kolik je stavba nižší a totéž se opakuje v Teotihuacánu, kde pyramida Měsíce je vystavěna na místě o deset metrů vyšším než Sluneční pyramida, a vrcholy obou staveb jsou ve stejné výšce. Další podobnost u pyramid v Gíze a v Teotihuacánu je, že mají téměř identické základny. V Gíze měří jedna strana 247 metrů a u pyramidy v Teotihuacánu 244 metrů.

Sluneční pyramida Měsíční pyramida
Sluneční pyramida.
Měsíční pyramida.


Egypt, Gíza

Cheopsova pyramida a Chefrénova pyramida jsou právě jediné dvě největší pyramidy vystavěny pod strmým úhlem 52 stupňů. Tyto pyramidy jako jediné nebyly vybudovány Cheopsem ani žádným jiným faraónem, ale bohy starověkého Blízkého východu, kterým tyto stavby sloužily jako navigační body k jejich kosmodromu na Sinajském poloostrově. Všechny ostatní egyptské pyramidy jsou skutečně dílem faraónů, vznikly o tisíce let později a napodobovaly boží schody k nebesům. Ale žádnému z nich se nikdy nepodařilo dosáhnout úhlu 52 stupňů a kdykoliv se o to stavitelé pokusili, dílo se nakonec zhroutilo; jako příklad poslouží druhá Snofrewova pyramida v Dahšúru. Když se jim první pyramida, postavená v Médúmu pod úhlem 52 stupňů zřítila, stavitelé pak narychlo změnili uprostřed stavby úhel druhé pyramidy na bezpečných 43,5 stupně. Ve velkých pyramidách se nikdy nenašel žádný pohřbený faraón. Ačkoliv si Egypťané potrpěli na bohatou výzdobu, tak obě velké pyramidy neobsahují žádné malby ani hieroglyfy.

Pyramidy v Gíze Pyramida v Dahšúru
Pyramidy v Gíze.
Pyramida v Dahšúru.


Libanon, Baalbek

Triliton tvořený masivními kamennými kvádry je podstavcem dávného kosmodromu, přistávací plošiny Anunnaků, která se zachovala, a na níž byly teprve později vybudovány římské památky. O plošině se vyprávějí legendy, že pochází z dob před potopou. Velmi znepokojivou zůstává skutečnost, že ani v současné době neexistuje jeřáb, vozidlo či jakýkoli mechanizmus, pomocí kterého lze zvednou těleso o váze 1000 či 1200 tun. A to ani nemluvíme o jeho dopravě dolů údolím, vzhůru svahem a přesném usazení do stavby ve výšce mnoha metrů nad zemí. Nebyly nalezeny žádné stopy po cestách, rampách či jiných zemních stavbách, které by jen naznačovaly, že tudy byly obrovské bloky smýkány z lomů na místo svého určení ve stavbě.

Baalbek, triliton v masivní západní opěrné zdi. Obří kvádr v lomu Baalbek.
Baalbek, triliton v masivní západní opěrné zdi.
Obří kvádr v lomu Baalbek, dávní kameníci jej zde ponechali. Je plně opracován a vytvarován. Jeho délka dosahuje dvacet tři metrů a jeho základna měří pět a čtyři a půl metru. Opatrný odhad naznačuje, že váha kvádru by mohla dosahovat 1200 tun. Většina vědců předpokládá, že měl být vyzdvižen a umístěn do stavby vedle svých tří sester.

Peru, Cuzco

Staré město Inků se nachází v Peruánských Andách. Na jeho ruinách postavili v 16. století Španělé paláce a kostely v barokním stylu. Všechny tyto obrovské kvádry z nejtvrdšího kamene byli do Cuzca přivezeny a opracovány kameníky s lehkostí, jako když se krájí vosk. Přední část každého kamene byla uhlazena a upravena do lehce konkávního tvaru. Jak toho ale bylo dosaženo se neví, neboť na kamenech nejsou žádné drážky, zářezy či stopy po dlátech a kladivech. Tajemstvím stále zůstává, jak se tyto ohromné kusy kamene podařilo zvednout jeden na druhý a sesadit je vzhledem k podivným úhlům kamene s takovou přesností. A aby záhad nebylo málo, tyto obrovské bloky k sobě přiléhají bez použití malty. V jednom případě váží kamenný blok, měřící na výšku devět metrů, přes 300 tun. Tyto obrovské kusy skal sem musely být dopraveny z dálky, musely být na toto místo doneseny přes hory, údolí, strže a prudké řeky.

Cestovatelé i současní vědci se shodují na jednom - tyto zdi nejsou dílem Inků, ale jakýchsi jejich tajemných předchůdců, kteří museli mít k dispozici nadpřirozené síly, nedá se uvěřit, že by je někdo získal z kamenolomu, neboť Indiáni neměli železo ani ocel, pomocí nichž by je vytesali a opracovali. Také není zřejmé a zůstává záhadou, jak by je stavitelé dostali na místo, neboť Indiáni neměli povozy, voly, aby je mohli na místo přitáhnout. Tehdy ani neexistovaly žádné rovné cesty, naopak cestou je čekaly samé hory a příkré strže. Mnoho kamenů bylo na místo dopraveno ze vzdálenosti patnácti, třiceti až padesáti mil. Inkové nebyli původní stavitelé pevností - je známo, že nedokázali přenést byť i jediný z oněch megalitických kamenů. Podle kronikářových záznamů se jeden incký kamenický mistr rozhodl, že zvýší svůj věhlas tím, že kámen vyzvedne z místa, kde ho původně stavitelé zanechali. Více než 20.000 indiánů ten balvan zvedlo za pomocí tlustých lan. Postupovali jen velmi pomalu. Na jednom ze svahů se vinou nosičů, kterým se nepodařilo dobře udržet rovnováhu kamene, jejich břímě, které se ukázalo být pro ně příliš těžké, vysmeklo a odvalilo se zpátky dolů po svahu, přičemž zabilo asi čtyři tisíce indiánů. Kameny jsou sestaveny s takovou přesností, že je nemožné vsunout mezi ně nejtenčí ostří nože či nejmenší jehlu.

Kameny v Cuzcu jsou sestaveny s takovou přesností, že je nemožné vsunout mezi ně nejtenčí ostří nože či nejmenší jehlu.   Kámen ve zdi v Cuzcu má 12 stran úhlů.
Kameny jsou sestaveny s takovou přesností, že je nemožné vsunout mezi ně nejtenčí ostří nože či nejmenší jehlu.
 
Má 12 stran úhlů.

Cuzco   Cuzco


Vystává tedy otázka, kdo byli ti stavitelé? Byli to dávní astronauti AN.UNNAK.KI (v sumerštině znamená "Ti kteří přišli z Nebe na Zemi"), kteří nás pravidelně navštěvovali a učili pokroku, který se objevoval v periodách? Jak to, že tak mistrovské opracování a přemisťování kamene nezvládneme dodnes? Pak si musíme připustit, že naše historie nebude tak přímočará jak se zdá, ale zub času před námi něco závažného skrývá.


Použitá literatura:
[1] - Zecharia Sitchin, Schody k nebesům 1980
[2] - Zecharia Sitchin, Války bohů a lidí 1985
[3] - Zecharia Sitchin, Ztracené říše 1990


Zdroj: http://gnosis9.net
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

фильтр для скважины на песок

Andreasjck,16. 3. 2022 21:23

Приветствую Вас господа!
https://drive.google.com/file/d/1Z3XEpblaCaEBdSLzZP8E22b0ZjbBT3QO/view?usp=sharing
Есть такой замечательный сайт для заказа бурения скважин на воду. Бурение скважин в Минске – полный комплекс качественных и разумных по цене услуг. Мы бурим любые виды скважин.У нас доступная ценовая политика, рассрочка на услуги и оборудование.Заказывайте скважину для воды – получите доступ к экологически чистой природной воде по самым выгодным в Минске ценам! Как происходит бурение? Бурится разведочный ствол и определяется напорный водоносный горизонт; Монтируются нПВХ трубы диаметром 125мм и более, полимерный фильтр не менее 2м и отстойник; Делается обсыпка фильтровой колонны специальным фильтрующим песком; Выполняется откачка скважины насосом до чистой воды и замер параметров. Мы постарались рассказать о технической стороне роторного бурения как можно более понятно и просто. Полезно представлять процесс создания вашей скважины. Платить следует только за то, что знаешь. Результативность роторного бурения дает возможность достичь глубинного водоносного слоя. У этого очевидный «плюс» — здесь подземные воды не сообщаются с водами поверхностными. Также сюда не проникают дождевые водостоки и нитраты с полей. То есть самая чистая вода — здесь. Вот почему так ценится роторное бурение.
Увидимся!

Professional website promotion

pentelDap,16. 3. 2022 8:23

I share with you professional website promotion services. The best price, the work is done within a few days. More than 1500 backlinks are created. Money back guarantee. A professional works through the kwork exchange https://kwork.com.
Here is the link https://kwork.com/offpageseo/13467403/professional-website-promotion-1500-good-back-links

ремонт скважин

Andreaspaw,15. 3. 2022 6:55

Привет дамы и господа!
https://drive.google.com/file/d/1_mNeBR7iZvht6byhHbQZcYYwFntyWxLJ/view?usp=sharing
Есть такой замечательный сайт для заказа бурения скважин на воду. Бурение скважин в Минске – полный комплекс качественных и разумных по цене услуг. Мы бурим любые виды скважин.У нас доступная ценовая политика, рассрочка на услуги и оборудование.Заказывайте скважину для воды – получите доступ к экологически чистой природной воде по самым выгодным в Минске ценам! Самое основное преимущество состоит в том, что вокруг скважинного фильтра делается обсыпка специальным фильтрующим песком. Это сводит к минимуму возможность заиливания скважины, значительно увеличивает приток поступаемой воды и продлевает срок ее службы до 50 лет! Обсадная труба, используемая при роторном бурении, имеет большую толщину стенки, что позволяет ей выдерживать давление грунтов даже на глубине в 150м. Данный вид бурения гарантирует вам 100% результат. Ведь большим минусом шнекового бурения является то, что в случае отсутствия верхней воды на участке, вам придется покрыть расходы подрядчика и оплатить так называемую «разведку» (в среднем, 10 у.е. за каждый пройденный метр). В результате просто потеряете деньги и все равно обратитесь к услугам ротора.
От всей души Вам всех благ!

MORBIUS Dubbing PL Cały film

belleWeelf,11. 3. 2022 0:02

https://naruto-boards.net/viewtopic.php?f=65&t=14310&p=118318#p118318


MORBIUS PL 70p
MORBIUS Lektor PL Za Darmo Online
FILM MORBIUS PL 780p 2022
MORBIUS 2022 Romance Drama

Распродажа PlayStation5

Gilbertnat,8. 3. 2022 23:36

Распродажа склада, последняя партия по старой цене!
Успей купить PlayStation5 по старой цене!

https://is.gd/KoTjiw

Thank

BriceSueds,7. 3. 2022 8:08

Привет,
Коллеги.

Узнай больше на нашем сайте казино Вулкан Рояль
https://vulkan-royal.mystrikingly.com/

casino x com официальный сайт

ZielaErage,4. 3. 2022 1:30

а например для вас огромный выигрыш

https://www.pinterest.ru/jargozium/

wfbqDEQLL

301 Moved Permanently

WinstonSmick,28. 2. 2022 19:21

301 Moved Permanently https://www.iva-drp.com/ - Click here!..

казино х регистрация cazinox com ua

ZielaErage,28. 2. 2022 15:01

да и то сказать для вас бонусная программа

https://www.scoop.it/topic/tablet-reviews-by-evgenidz

wfbqDEQLL

Covid vaccine and ashamed boobs

Loraaboldig,23. 2. 2022 10:56

It happened a elongated formerly in a while ago in the earliest tide of the pandemic. My denominate is Mary, I'm celibate, an unbounded lover who makes consumable coins, likes coitus and gives fucking blowjobs. But that's not what this send is about.
At the dawning of the pandemic I went on a girlfriend with a inhibit as well-known, the entirety as old: Junction, walking, embargo, intimacy and a blunt correspondence... But then the intact went wrong... After a week I felt green around the gills but I didn't pay concentration to it since tiredness is symptomatic of women pre-eminent their periods... I brainstorm it was a hormonal malfunction and my while came earlier, so I didn't discharge much take notice of to it... After another week I had a fever, batty my charms... And then the worst thing happened, no, it wasn't a desist or pregnancy, but it was sheer unpleasant, too... She was traverse b recover across on a ventilator....
Fortunately all turned unexceptionally and after a several of months of rehabilitation I am in the pink again and the period of only's obsession maintenance, but I attired in b be committed to been approaching dating more cautiously, although I had a vaccination from COViD-19, but I do it on the site. The at home attitude is that you can glimpse that people are vaccinated and it is much easier and safer to game on a date. Come by properly coition woman, upon punctiliousness of yourself.
This is my photo then I got wretched https://free.idrott.site/?u=4mwpte4&o=8xckkzp&t=photo1lof and this is me after I recovered https://free.idrott.site/?u=4mwpte4&o=8xckkzp&t=photo2HAUH (copy and past links to browser )
On the whole I've got healthier looking, but it's a weep as a remedy for my boobs are smaller))

helo and hi all

IsacCooky,22. 2. 2022 11:44

You commit an error. Let's discuss. Write to me in PM, we will communicate.
dfgdlfg2131.32
https://howyoutoknowa.online/map.php

best laptop

Antoniohoubs,21. 2. 2022 8:53

best laptop

https://geni.us/4MfUUk


best laptop 2022

https://geni.us/hfRVaQ

best laptop under 500

https://geni.us/svGJ

best laptop under 1000

https://geni.us/baRSYu5

desert safari dubai

PatrickFeaks,17. 2. 2022 15:50

https://hsedubai.com

Комментарий

WilliffmDom,17. 2. 2022 14:11

https://xn----8sbebnabwjokrslkgcu8a9d9f.xn--p1ai/user/RemontmskBop/

Dope Canada

jonsThede,17. 2. 2022 7:56

Cities in British Columbia faced another day of carrier convoys and rallies in solidarity with protesters occupying downtown Ottawa in enemy to COVID-19 mandates on Saturday.

Vancouver police said Saturday afternoon that hundreds of vehicles from a Lower Mainland convoy had entered the downtown insides causing meaningful congestion.
https://newsca.ca/
Lower Mainland demonstrators gathered in Langley previous to driving to downtown Vancouver in spite of a rally at Robson and Burrard streets. The Vancouver Islet convoy left Campbell River early Saturday, with plans to point a recovery at the Victoria legislature.

Theres not a person here interested in any issues other than our freedom. Nobody wants to bicker, no one wants to war, no one wants to defile anything, Langley convoy sharer Escarpment Caron told News Canada formerly hitting the road.

desert safari dubai

PatrickFeaks,16. 2. 2022 21:46

https://levantautocare.com

free money CASH APP

belleWeelf,16. 2. 2022 20:24

https://jaywalkingguelph.weebly.com/about.html


can someone hack your CASH APP account
free CASH APP money legit

2022 march updated!

межкомнатные перегородки

Bogdannkv,16. 2. 2022 15:32

Здравствуйте господа!
Предлагаем Вашему вниманию изделия из стекла для дома и офиса.Наша организация ООО «СТЕКЛОЭЛИТ» работает 10 лет на рынке этой продукции в Беларуси.Офис сегодня – это не пыльная комната в панельном здании, а лицо компании, его визитная карточка. Во многом это определяет интерьер, но также огромное значение имеют дверные конструкции и стеклянные перегородки в офисе. Появившись в качестве перегородок достаточно давно, стеклянные стены использовались чаще всего просто в качестве разделителя помещения, и только недавно они вошли в список интерьерных изюминок. В своих конструкциях мы используем стекло от лучшего мирового производителя листового стекла AGC GLASS EUROPE.
Более подробная информация размещена https://drive.google.com/file/d/1vmrY5GSwVaOZLTTZYDu9eRJGb7VqrLSr/view?usp=sharing
Увидимся!

Discover Exactly How The Foods You're Consuming Every Day Are Making Your Fat Cells SICK

Jessenak,15. 2. 2022 22:13

https://bit.ly/3y8bt5A One of your body's primary fat-burning hormonal agents DECREASES when you go on a diet regimen?

Study has revealed that this vital hormone come by as much as 50% after just 7 days of weight loss!

The most awful component is, the longer you try to diet, the even worse it gets, which is why numerous "serial dieters" constantly struggle to keep the weight off (if they shed it in any way ...).

The excellent news is we're mosting likely to share the nourishment methods to RAISE your body's natural fat-burning hormones securely and also normally! https://bit.ly/3y8bt5A

HookahMagic

GeorgeItets,15. 2. 2022 1:20

insta

hookah.magic_su