Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kdo byli dávní stavitelé velkých pyramid?

28. 12. 2009
Na zodpovězení téhle otázky se musíme přesunout do dob nejstarších, o kterých se dochovaly vůbec poprvé nějaké písemnosti. Navštívíme jižní Mezopotámii, která nám v lecčems napoví. Žil zde národ Sumeru, jejich historie se datuje od roku 3500 let př.n.l. V jejich náboženství se objevuje víra ve vícero bohů a to konkrétně ve 12 nejdůležitějších, kteří se obměňovali. Pantheon a události sumerských bohů se prolínají napříč naší historií po celém světě. Až teprve v křesťanství se píše o jednom bohu, ale i v Bibli - Genesis jsou zmínky o bozích, k těmto nepřesnostem muselo samozřejmě dojít, protože i biblické příběhy se nevyhnuly popisu sumerských událostí. V Egyptě, Řecku, Indii, Střední a Jižní Americe nebyla žádná jiná božstva než ta sumerská, která žila v pospolitosti s lidmi tehdejší doby, která odešla, ale slíbila, že se vrátí.

Mexiko, Teotihuacán

Ze tří teotihuacánských pyramid je nejmenší pyramida boha Quetzalcoatla, střídají se zde obrazce se stylizovanou tváří Tlaloka. Tato pyramida spadá do doby Toltéků a podobá se mnoha dalším mexickým pyramidám. Naproti tomu obě větší pyramidy nejsou zdobené vůbec, schodiště bylo k pyramidám přidáno až později. Mají jiné rozměry i tvar a odlišují se v první řadě tím, jak jsou ohromně staré, těmito aspekty připomínají pyramidy v Gíze. Pozoruhodné na tom je, že ačkoliv je Chefrénova pyramida v Gíze nižší než Cheopsova pyramida, jejich vrcholy jsou ve stejné nadmořské výšce, protože Chefrénova pyramida je vystavěna na místě přesně o tolik vyšším, o kolik je stavba nižší a totéž se opakuje v Teotihuacánu, kde pyramida Měsíce je vystavěna na místě o deset metrů vyšším než Sluneční pyramida, a vrcholy obou staveb jsou ve stejné výšce. Další podobnost u pyramid v Gíze a v Teotihuacánu je, že mají téměř identické základny. V Gíze měří jedna strana 247 metrů a u pyramidy v Teotihuacánu 244 metrů.

Sluneční pyramida Měsíční pyramida
Sluneční pyramida.
Měsíční pyramida.


Egypt, Gíza

Cheopsova pyramida a Chefrénova pyramida jsou právě jediné dvě největší pyramidy vystavěny pod strmým úhlem 52 stupňů. Tyto pyramidy jako jediné nebyly vybudovány Cheopsem ani žádným jiným faraónem, ale bohy starověkého Blízkého východu, kterým tyto stavby sloužily jako navigační body k jejich kosmodromu na Sinajském poloostrově. Všechny ostatní egyptské pyramidy jsou skutečně dílem faraónů, vznikly o tisíce let později a napodobovaly boží schody k nebesům. Ale žádnému z nich se nikdy nepodařilo dosáhnout úhlu 52 stupňů a kdykoliv se o to stavitelé pokusili, dílo se nakonec zhroutilo; jako příklad poslouží druhá Snofrewova pyramida v Dahšúru. Když se jim první pyramida, postavená v Médúmu pod úhlem 52 stupňů zřítila, stavitelé pak narychlo změnili uprostřed stavby úhel druhé pyramidy na bezpečných 43,5 stupně. Ve velkých pyramidách se nikdy nenašel žádný pohřbený faraón. Ačkoliv si Egypťané potrpěli na bohatou výzdobu, tak obě velké pyramidy neobsahují žádné malby ani hieroglyfy.

Pyramidy v Gíze Pyramida v Dahšúru
Pyramidy v Gíze.
Pyramida v Dahšúru.


Libanon, Baalbek

Triliton tvořený masivními kamennými kvádry je podstavcem dávného kosmodromu, přistávací plošiny Anunnaků, která se zachovala, a na níž byly teprve později vybudovány římské památky. O plošině se vyprávějí legendy, že pochází z dob před potopou. Velmi znepokojivou zůstává skutečnost, že ani v současné době neexistuje jeřáb, vozidlo či jakýkoli mechanizmus, pomocí kterého lze zvednou těleso o váze 1000 či 1200 tun. A to ani nemluvíme o jeho dopravě dolů údolím, vzhůru svahem a přesném usazení do stavby ve výšce mnoha metrů nad zemí. Nebyly nalezeny žádné stopy po cestách, rampách či jiných zemních stavbách, které by jen naznačovaly, že tudy byly obrovské bloky smýkány z lomů na místo svého určení ve stavbě.

Baalbek, triliton v masivní západní opěrné zdi. Obří kvádr v lomu Baalbek.
Baalbek, triliton v masivní západní opěrné zdi.
Obří kvádr v lomu Baalbek, dávní kameníci jej zde ponechali. Je plně opracován a vytvarován. Jeho délka dosahuje dvacet tři metrů a jeho základna měří pět a čtyři a půl metru. Opatrný odhad naznačuje, že váha kvádru by mohla dosahovat 1200 tun. Většina vědců předpokládá, že měl být vyzdvižen a umístěn do stavby vedle svých tří sester.

Peru, Cuzco

Staré město Inků se nachází v Peruánských Andách. Na jeho ruinách postavili v 16. století Španělé paláce a kostely v barokním stylu. Všechny tyto obrovské kvádry z nejtvrdšího kamene byli do Cuzca přivezeny a opracovány kameníky s lehkostí, jako když se krájí vosk. Přední část každého kamene byla uhlazena a upravena do lehce konkávního tvaru. Jak toho ale bylo dosaženo se neví, neboť na kamenech nejsou žádné drážky, zářezy či stopy po dlátech a kladivech. Tajemstvím stále zůstává, jak se tyto ohromné kusy kamene podařilo zvednout jeden na druhý a sesadit je vzhledem k podivným úhlům kamene s takovou přesností. A aby záhad nebylo málo, tyto obrovské bloky k sobě přiléhají bez použití malty. V jednom případě váží kamenný blok, měřící na výšku devět metrů, přes 300 tun. Tyto obrovské kusy skal sem musely být dopraveny z dálky, musely být na toto místo doneseny přes hory, údolí, strže a prudké řeky.

Cestovatelé i současní vědci se shodují na jednom - tyto zdi nejsou dílem Inků, ale jakýchsi jejich tajemných předchůdců, kteří museli mít k dispozici nadpřirozené síly, nedá se uvěřit, že by je někdo získal z kamenolomu, neboť Indiáni neměli železo ani ocel, pomocí nichž by je vytesali a opracovali. Také není zřejmé a zůstává záhadou, jak by je stavitelé dostali na místo, neboť Indiáni neměli povozy, voly, aby je mohli na místo přitáhnout. Tehdy ani neexistovaly žádné rovné cesty, naopak cestou je čekaly samé hory a příkré strže. Mnoho kamenů bylo na místo dopraveno ze vzdálenosti patnácti, třiceti až padesáti mil. Inkové nebyli původní stavitelé pevností - je známo, že nedokázali přenést byť i jediný z oněch megalitických kamenů. Podle kronikářových záznamů se jeden incký kamenický mistr rozhodl, že zvýší svůj věhlas tím, že kámen vyzvedne z místa, kde ho původně stavitelé zanechali. Více než 20.000 indiánů ten balvan zvedlo za pomocí tlustých lan. Postupovali jen velmi pomalu. Na jednom ze svahů se vinou nosičů, kterým se nepodařilo dobře udržet rovnováhu kamene, jejich břímě, které se ukázalo být pro ně příliš těžké, vysmeklo a odvalilo se zpátky dolů po svahu, přičemž zabilo asi čtyři tisíce indiánů. Kameny jsou sestaveny s takovou přesností, že je nemožné vsunout mezi ně nejtenčí ostří nože či nejmenší jehlu.

Kameny v Cuzcu jsou sestaveny s takovou přesností, že je nemožné vsunout mezi ně nejtenčí ostří nože či nejmenší jehlu.   Kámen ve zdi v Cuzcu má 12 stran úhlů.
Kameny jsou sestaveny s takovou přesností, že je nemožné vsunout mezi ně nejtenčí ostří nože či nejmenší jehlu.
 
Má 12 stran úhlů.

Cuzco   Cuzco


Vystává tedy otázka, kdo byli ti stavitelé? Byli to dávní astronauti AN.UNNAK.KI (v sumerštině znamená "Ti kteří přišli z Nebe na Zemi"), kteří nás pravidelně navštěvovali a učili pokroku, který se objevoval v periodách? Jak to, že tak mistrovské opracování a přemisťování kamene nezvládneme dodnes? Pak si musíme připustit, že naše historie nebude tak přímočará jak se zdá, ale zub času před námi něco závažného skrývá.


Použitá literatura:
[1] - Zecharia Sitchin, Schody k nebesům 1980
[2] - Zecharia Sitchin, Války bohů a lidí 1985
[3] - Zecharia Sitchin, Ztracené říše 1990


Zdroj: http://gnosis9.net
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

surgaslot.vip

Leonardvew,13. 6. 2022 12:49


Selamat datang di Surgaslot !! situs slot deposit dana terpercaya nomor 1 di Indonesia. Sebagai salah satu situs agen slot online terbaik dan terpercaya, kami menyediakan banyak jenis variasi permainan yang bisa Anda nikmati. Semua permainan juga bisa dimainkan cukup dengan memakai 1 user-ID saja

Cycopay:Online Payment Processing

Shanetotly,12. 6. 2022 19:42

<center>This is not spam or marketing, we are at the beginning of the journey and we're just trying to get some feedback, anything constructive would be appreciated.</center>
<center><b>CycoPay</b> is a payment processing platform for startups & individuals.
<b>
What do we do?</b>
We are a platform that's facilitating online payments acceptance for startups & individuals with no paper work and no time to waste.
<b>What's our value proposition?</b>
Instant onboarding: We let everybody in.
Tax remittance on behalf of you: We remit Tax for every single products, because we act as a reseller on every product.
API integrations & payment links.
<b>How are we different from Stripe?</b>
We've noticed that stripe tends to close lots of startups merchant accounts especially outside of the US.
Like them, we offer instant onboarding, however we let everybody in, without paperwork, and when suspicious activity occurs we don't close the account or suspend it but rather let the merchant prove himself.
We remit tax on behalf of you, so instead of keeping track of invoices for every order, you'll have just one at the end of the month.
Try CycoPay: https://CycoPay.com
<b>About Us</b>
We are <b>CycoPay</b>, a startup from the UK with a subsidiary in the EEA. We are an invoicing service that's enabling startups & individuals to acceptance payments via payment links or by API integrations. </center>

Coursera

Daviddub,12. 6. 2022 16:07

Excel Dashboard Course Online - TheSmallman

29364,South Carolina,United States

how to use pivot table in excel 2010

https://www.sitelike.org/similar/justcake.com/

noclegi nad morzem z bonem turystycznym

DoiiBentups,12. 6. 2022 10:18

kwatery w Augustowie https://www.najlepszekwaterywaugustowie24.online
tanie noclegi augustow ul. nadrzeczna https://www.najlepszekwaterywaugustowie24.online/noclegi-podlaskie-olx

noclegi nad morzem

DoiiBentups,11. 6. 2022 1:42

tanie noclegi krakow centrum https://www.najlepszekwaterywaugustowie24.online
noclegi augustow agroturystyka https://www.najlepszekwaterywaugustowie24.online/podlaskie-rygol-noclegi

atomiaOriesiaInota

Dennischign,10. 6. 2022 0:40

https://telegra.ph/Ball-Licking-Porn-10-21

noclegi nad morzem tanio

PkudBentups,9. 6. 2022 19:28

https://www.wakacjejeziorohancza.online noclegi sztutowo olx
https://www.wakacjejeziorohancza.online/noclegi-narewka-podlaskie-podlaskie-rygol-noclegi gory izerskie noclegi

Nice Post

incestporn.vip,8. 6. 2022 9:32

Really enjoyed this post.Really thank you! Keep writing. makaberzux

Ебусь во все дыры, телки с буферами

Evgenyxlw,7. 6. 2022 6:18

Здравствуйте. Дамы и господа!
Наша компания предоставялет интим услуги, лучшие телки с буферами, голые письки, отборная порнушка, анал, лесбиянки, все на нашем сайте.

atomiaOriesiaInota

JoshuaWhove,5. 6. 2022 19:12

https://telegra.ph/Femdom-Panties-Telefon-Sex-03-26

Ебусь во все дыры, телки с буферами

Evgenysvs,4. 6. 2022 19:22

Приветствую Вас. Господа!
Наша компания предоставялет интим услуги, лучшие телки с буферами, голые письки, отборная порнушка, анал, лесбиянки, все на нашем сайте.

noclegi pracownicze w augustowie

Piembogbon,4. 6. 2022 17:51

noclegi augustow ul. turystyczna

Отзыв о компании РУВС

Alberttut,4. 6. 2022 17:42

https://brand-review.ru/ - отзывы по компаниям Allwrite из раздела раскрутка страницы вконтакте в Долгопрудный.

Отзыв о компании Nimax

EdwardSnose,4. 6. 2022 15:31

https://about-company-review.ru/ - отзывы по компаниям DELTA из раздела создание оптимизация сайта в Новый Уренгой.

ONLY THE BEST

Rubenjeasp,3. 6. 2022 13:15

:::::::::::::::: ONLY THE BEST ::::::::::::::::

Content from TOR websites Magic Kingdom, TLZ,
Childs Play, Baby Heart, Giftbox, Hoarders Hell,
OPVA, Pedo Playground, GirlsHUB, Lolita City
More 3000 videos and 20000 photos girls and boys


h**p://gg.gg/xtdz2
h**p://url.pm/PwIlz
h**p://gurl.pro/9t0nuz


Complete series LS, BD, YWM, Liluplanet
Sibirian Mouse, St. Peterburg, Moscow
Kids Box, Fattman, Falkovideo, Bibigon
Paradise Birds, GoldbergVideo, BabyJ


h**p://gg.gg/xtdz7
h**p://v.ht/Qdyqg
h**p://cutt.us/SpGJZ


Cat Goddess, Deadpixel, PZ-magazine
Tropical Cuties, Home Made Model (HMM)
Fantasia Models, Valya and Irisa, Syrup
Buratino, Red Lagoon Studio, Studio13

Caution!
ALL premium big parts rar
(mix.part01..) or huge
archives - scam. Paylinks
(bit_ly lmy_de aww_su and
other) - virus. Be careful.
-----------------
-----------------
000A000614

обустройство скважины на воду цена

Antoniovmf,2. 6. 2022 23:48

Привет товарищи!Предлагаем Вашему вниманию интересный сайт для заказа бурения скважин на воду. Более подробная информация размещена тут https://drive.google.com/file/d/1KD36YBnyvAiCNO7PWTPyQKhxn8SpPWlg/view?usp=sharing
Заказывайте скважину для воды в ЕВРОБУРСЕРВИС – получите доступ к экологически чистой природной воде по самым выгодным в Минске ценам! В результате работ по бурению: все работает вне зависимости от поры года, зимой вода не замерзает; внутрь не попадут грунтовые и стоковые воды или посторонние предметы; вода бесперебойно поставляется из подземного водоносного слоя. Обустройство скважин на воду в Минске. В рамках комплекса наших услуг в Минской области мы также определяем динамический и статический уровень воды в скважине. Заключительный этап — подведение воды по трубопроводу. С этой целью мы устанавливаем мембранный бак, куда закачивается вода. Объем закачиваемой воды и, соответственно, объем бака зависит от того, сколько требуется воды в данном домохозяйстве или на данном объекте. Дальнейшее распределение воды по помещениям происходит уже из этого бака. После того, как вода подана, по желанию заказчика можно установить водоочистные системы различной сложности, отопительные и водонагревательные системы и системы автоматического управления.
От всей души Вам всех благ!

TRUCO DE DINERO INFINITO GTA 5

belleWeelf,1. 6. 2022 20:00

https://www.furaffinity.net/user/sisilesek/
https://www.docdroid.net/l87vV3c/gta-5-mod-menu-2022-pdf

TRUCO DE DINERO INFINITO GTA 5
gta 5 mod download
gta 5 mod menu 2022,gta mod menu,gta 5 online mod menu,gta online mod menu,gta 5 mod menu pc,mod menu gta 5,gta 5 mod menu pc 2022,gta mod menu pc,gta online mod menu pc,gta 5 mod menu free,mod menu gta v online,gta 5 pc mod menu,gta online undetected menu,gta online mod menu free,gta 5 mod menu download pc,gta 5 mod menu download,gta mod menu free,kiddions mod menu,kiddions mod menu gta 5,gta 5 kiddions mod menu2022,gta v mod menu,gta 5 free mod menu,kiddions
june july free gta 5 hack, gta v hack 2022
gta 5 full game mobile download for ios android and windows 7, is gta 5 available for android phone, gta v mobile download gta 5 for android (apk-data-obb), gta 5 unity android ios download, gta 5 full game mobile download for ios android and windows, how to download unity on android, gta 5 official gameplay - prologue + download for android/ios, how to install gta v in mobile android, gta v mobile - download gta 5 for android & ios androidgtav.com, gta 5 unity android ios download free full version, gta v mobile - download gta 5 for android, gta 5 apk download for android and ios ppsspp highly compressed, gta 5 unity android ios download free, download gta 5 android ios free apk ipa, gta 5 download for android free full version ios 14, gta 5 unity android ios download free download, how to download and play gta 5 on android, how to download gta 5 on ios without verification, gta 5 download for android free full version ios, can you download gta 5 on ios, gta 5 apk download for android and ios ppsspp, can i download gta 5 on ios, how to download gta v game for android, download gta 5 android ios free apk ipa file, gta v mobile - download gta 5 for android & ios, how to download gta 5 on ios, can we download gta 5 in ios, is gta 5 available for android for free, can you download gta 5 on iphone, download gta 5 android ios free apk ipad, how to get android apk on ios, gta 5 on android download full game (android and ios), gta v mobile download gta 5 for android (apk-data-obb) gameplay, gta 5 download for android free full version ios 15, how to get gta v for android, how to gta v download in android mobile, how to download android apk on ios, gta 5 full game mobile download for ios android and windows free
gta v los santos update 2022

mod menu anti ban

belleWeelf,1. 6. 2022 10:21

https://youtu.be/feeXFD9duzY
https://dotnetfiddle.net/h1sTP0

hacks para gta v
paragon gta 5 mod menu
gta 5 mod menu 2022,gta mod menu,gta 5 online mod menu,gta online mod menu,gta 5 mod menu pc,mod menu gta 5,gta 5 mod menu pc 2022,gta mod menu pc,gta online mod menu pc,gta 5 mod menu free,mod menu gta v online,gta 5 pc mod menu,gta online undetected menu,gta online mod menu free,gta 5 mod menu download pc,gta 5 mod menu download,gta mod menu free,kiddions mod menu,kiddions mod menu gta 5,gta 5 kiddions mod menu2022,gta v mod menu,gta 5 free mod menu,kiddions
june july free gta 5 hack, gta v hack 2022
gta 5 full game mobile download for ios android and windows 7, is gta 5 available for android phone, gta v mobile download gta 5 for android (apk-data-obb), gta 5 unity android ios download, gta 5 full game mobile download for ios android and windows, how to download unity on android, gta 5 official gameplay - prologue + download for android/ios, how to install gta v in mobile android, gta v mobile - download gta 5 for android & ios androidgtav.com, gta 5 unity android ios download free full version, gta v mobile - download gta 5 for android, gta 5 apk download for android and ios ppsspp highly compressed, gta 5 unity android ios download free, download gta 5 android ios free apk ipa, gta 5 download for android free full version ios 14, gta 5 unity android ios download free download, how to download and play gta 5 on android, how to download gta 5 on ios without verification, gta 5 download for android free full version ios, can you download gta 5 on ios, gta 5 apk download for android and ios ppsspp, can i download gta 5 on ios, how to download gta v game for android, download gta 5 android ios free apk ipa file, gta v mobile - download gta 5 for android & ios, how to download gta 5 on ios, can we download gta 5 in ios, is gta 5 available for android for free, can you download gta 5 on iphone, download gta 5 android ios free apk ipad, how to get android apk on ios, gta 5 on android download full game (android and ios), gta v mobile download gta 5 for android (apk-data-obb) gameplay, gta 5 download for android free full version ios 15, how to get gta v for android, how to gta v download in android mobile, how to download android apk on ios, gta 5 full game mobile download for ios android and windows free
mod menu grand theft auto v online

MOD MENU

belleWeelf,1. 6. 2022 7:19

https://gta5mod.tiiny.site/
https://youtu.be/feeXFD9duzY

hacks gratis en gta 5
gta 5 mod menu xbox one usb download 2018
gta 5 mod menu 2022,gta mod menu,gta 5 online mod menu,gta online mod menu,gta 5 mod menu pc,mod menu gta 5,gta 5 mod menu pc 2022,gta mod menu pc,gta online mod menu pc,gta 5 mod menu free,mod menu gta v online,gta 5 pc mod menu,gta online undetected menu,gta online mod menu free,gta 5 mod menu download pc,gta 5 mod menu download,gta mod menu free,kiddions mod menu,kiddions mod menu gta 5,gta 5 kiddions mod menu2022,gta v mod menu,gta 5 free mod menu,kiddions
june july free gta 5 hack, gta v hack 2022
gta 5 full game mobile download for ios android and windows 7, is gta 5 available for android phone, gta v mobile download gta 5 for android (apk-data-obb), gta 5 unity android ios download, gta 5 full game mobile download for ios android and windows, how to download unity on android, gta 5 official gameplay - prologue + download for android/ios, how to install gta v in mobile android, gta v mobile - download gta 5 for android & ios androidgtav.com, gta 5 unity android ios download free full version, gta v mobile - download gta 5 for android, gta 5 apk download for android and ios ppsspp highly compressed, gta 5 unity android ios download free, download gta 5 android ios free apk ipa, gta 5 download for android free full version ios 14, gta 5 unity android ios download free download, how to download and play gta 5 on android, how to download gta 5 on ios without verification, gta 5 download for android free full version ios, can you download gta 5 on ios, gta 5 apk download for android and ios ppsspp, can i download gta 5 on ios, how to download gta v game for android, download gta 5 android ios free apk ipa file, gta v mobile - download gta 5 for android & ios, how to download gta 5 on ios, can we download gta 5 in ios, is gta 5 available for android for free, can you download gta 5 on iphone, download gta 5 android ios free apk ipad, how to get android apk on ios, gta 5 on android download full game (android and ios), gta v mobile download gta 5 for android (apk-data-obb) gameplay, gta 5 download for android free full version ios 15, how to get gta v for android, how to gta v download in android mobile, how to download android apk on ios, gta 5 full game mobile download for ios android and windows free
anti ban

mod menu funcionando 2022 los santos tuners

belleWeelf,31. 5. 2022 22:26

https://www.youtube.com/watch?v=feeXFD9duzY&feature=youtu.be
https://www.furaffinity.net/user/sisilesek/

nuevo mod menu en ps4
best gta 5 mod menu
gta 5 mod menu 2022,gta mod menu,gta 5 online mod menu,gta online mod menu,gta 5 mod menu pc,mod menu gta 5,gta 5 mod menu pc 2022,gta mod menu pc,gta online mod menu pc,gta 5 mod menu free,mod menu gta v online,gta 5 pc mod menu,gta online undetected menu,gta online mod menu free,gta 5 mod menu download pc,gta 5 mod menu download,gta mod menu free,kiddions mod menu,kiddions mod menu gta 5,gta 5 kiddions mod menu2022,gta v mod menu,gta 5 free mod menu,kiddions
june july free gta 5 hack, gta v hack 2022
gta 5 full game mobile download for ios android and windows 7, is gta 5 available for android phone, gta v mobile download gta 5 for android (apk-data-obb), gta 5 unity android ios download, gta 5 full game mobile download for ios android and windows, how to download unity on android, gta 5 official gameplay - prologue + download for android/ios, how to install gta v in mobile android, gta v mobile - download gta 5 for android & ios androidgtav.com, gta 5 unity android ios download free full version, gta v mobile - download gta 5 for android, gta 5 apk download for android and ios ppsspp highly compressed, gta 5 unity android ios download free, download gta 5 android ios free apk ipa, gta 5 download for android free full version ios 14, gta 5 unity android ios download free download, how to download and play gta 5 on android, how to download gta 5 on ios without verification, gta 5 download for android free full version ios, can you download gta 5 on ios, gta 5 apk download for android and ios ppsspp, can i download gta 5 on ios, how to download gta v game for android, download gta 5 android ios free apk ipa file, gta v mobile - download gta 5 for android & ios, how to download gta 5 on ios, can we download gta 5 in ios, is gta 5 available for android for free, can you download gta 5 on iphone, download gta 5 android ios free apk ipad, how to get android apk on ios, gta 5 on android download full game (android and ios), gta v mobile download gta 5 for android (apk-data-obb) gameplay, gta 5 download for android free full version ios 15, how to get gta v for android, how to gta v download in android mobile, how to download android apk on ios, gta 5 full game mobile download for ios android and windows free
el mejor mod menu gratis